در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با عرض سلام و خسته نباشید
من حدود ۱۰ روز پیش با ماشین به موتوری زدم و افسر منو مقصر نوشت ماشین رفت پارکینگ الانم موتور سوار از بیمارستان در اومده ولی میگه تا فروردین ۹۷ طول درمان نوشته براش دکتر باهم اختلاف هم نداریم شکایت کرده ک بیمه دیه اونو بده منم مشکلی ندارم ولی کلانتری بهمون گف ک بریم شورای حل اختلاف ۱۰ روزه ک ماشینم خوابیده

 سوال من ایه ک شورای حل اختلاف میتونه نامه ای بنویسه تا برم و ماشینو ترخیص کنم یا باید تا سال ۹۷ باید صبر کنم تا طول درمان ایشون تموم بشه و دادگاه تشکیل بشه بعدش قاضی دستور بده ک ماشین ترخیص بشه و یه سوال دیگه اینکه  قبل از طول درمان میشه باهم بریم دادگاه و رضایت بده و دیه شو بگیره از بیمه و من ماشینمو در بیارم از پارکینگ یا  ته ؟
1 پاسخ
توسط (40,110 امتیاز)

با عزض سلانم خير لازم نيست صبر كنيد براي ترخيص از پاركينگ مراحل زير رو طي كنيد

ترخیص از پارکینگ
در تصادفات جرحی و فوتی، به دلیل اینکه خودروها به پارکینگ‌های طرف قرارداد نیروی انتظامی منتقل می‌گردند، برای خارج کردن اتومبیل‌ها از پارکینگ، باید هر خودرو، دارای بیمه‌نامه معتبر شخص ثالث باشد.
در راستاي اجراي ماده 19 قانون اصلاح قانون بيمه اجباري مصوب 16/04/1387 و ماده 42 قانون بیمه اجباری مصوب 20/02/1395 كليه وسايل نقليه موتوري زميني مي بايست داراي بيمه نامه معتبر باشند و در كليه تصادفاتي منجر به جرح يا فوت و يا بعضاً حوادثي كه علت تامه حادثه مشخص نباشد و به دلايل ديگر كه عوامل انتظامي تشخيص دهند خودروها به پاركينگ منتقل خواهند شد، كه جهت صدور دستور آزاد سازي خودروها نياز به ارائه اصالت بيمه نامه مي باشد و اين اصالت هم در راستاي ماده 19 خواهد بود كه نشان دهنده تاييد اعتبار بيمه نامه مي باشد و هم در راستاي ماده 21 قانون بيمه اجباري ضامن مسبب حادثه در محاكم قضائي تا سقف تعهد بيمه نامه خواهد بود.
با توجه به عرف و قوانین موجود، هرگونه وسیله نقلیه، می‌بایست دارای بیمه‌نامه شخص ثالث معتبر باشد، لذا، از سوی یگان انتظامی یا مرجع قضایی، استعلام اصالت بیمه‌نامه شخص ثالث خودرو توقیف شده، صادر و به شرکت بیمه ارسال می‌گردد.
مراحل دریافت گواهی اصالت بیمه‌نامه شخص ثالث:
1- دریافت نامه استعلام  اصالت بیمه‌نامه شخص ثالث از یگان انتظامی یا مرجع قضایی.
2- مراجعه به شرکت بیمه، برای أخذ نامه تأییدیه اصالت بیمه‌نامه.
بصورت کلی جهت آزاد سازی خودرو حتما باید دستور مقام محترم قضائی برای رئیس کلانتری صادر شود که بصورت معمول مراحل ذیل طی خواهد شد:
1- مالک خودرو با مراجعه به کلانتری محل وقوع حادثه بصورت کتبی درخواست آزاد سازی خودرو را تحویل رئیس کلانتری می نماید
( در نامه درخواستی معمولا درج می گردد که بعلت اینکه این وسیله جهت امرار و معاش می باشد و...... درخواست آزادی خودرو را می نمایم)
2- ریس کلانتری تقاضای آزادی خودرو را برای قاضی دادسرا ارسال می نماید...
3- قاضی دادسرا در صورتی که عواملی از جمله اعتراض به سهم تقصیر و یا دخیل یا عدم دخیل بودن خودرو در حادثه مطرح نباشد ولو اینکه زیان دیده متقاضی دریافت و یا عدم دریافت دیه باشد دستور آزادی خودرو را صادر می نماید.
4-  رئیس کلانتری پس از ارسال نامه به شرکت بیمه مربوطه مبنی بر تایید اصالت بیمه نامه دستور آزادی خودرو را به پارکینگ مربوطه صادر می نماید..
لازم به ذکر است اکثر شرکت های بیمه تایید اصالت بیمه نامه را منوط به تشکیل پرونده ثالث جانی می دانند که در این موضوع منعی وجود ندارد و بهتر است در شرکت بیمه تشکیل پرونده صورت گیرد و چنانچه عدم تقصیر راننده خودرو محرز گردید  و یا زیان دیده رضایت کتبی داد می توان تشکیل پرونده صورت گرفته در شرکت بیمه را مختومه اعلام نمود و تخفیف های عدم خسارت به حالت اولیه خودش برگردد.