در قانون کار و قرارداد کار توسط (100 امتیاز)
با سلام

در خصوص بکارگیری کارگر با حقوق توافقی بعضا کمتر از حداقل قانون کار و بعضا بیشتر از حداقل قانون کار سوال داشتم

چگونه می توان قرارداد بدون مشکل با نیروی کاری با حقوق توافقی کمتر از قانون کار مثال 800 هزار تومان امضا کرد؟

چگونه می توان با نیروی کاری قراردادی امضا کرد و واریزی بیشتر از حداقل قانون کار مثال 3 میلیون تومان داشت ولی عیدی و سنوات آن را بر اساس حقوق پایه واریز کرد؟

در قرارداد کار معین میتوان حقوق توافقی در نظر گرفت یا خیر؟

ممنون
1 پاسخ
توسط (15,880 امتیاز)
همراه گرامی بیدبرگ

ما اینجا هستیم تا پاسخ هایی مطابق قانون و موزاین قانونی خدمت شما ارائه دهیم. لذا بهتر است بدانید کارگر تمام وقتی که هفته ای 44 ساعت کار میکند مشمول حداقل حقوق وزارت کار مصوب همان سال است. یعنی قانون حداقل ها را مشخص می کند تا کسی نتواند نیروی کار را استثمار کند. ضمنا لازم است بدانید قراردادهای کاری که کمتر از حداقل قانون کار را برای کارگران مشمول این قانون در نظر گرفته است، حتی در صورت توافق طرفین و امضای آنها باطل تلقی خواهد شد.

بخش دوم سوال شما را می توانم این طور پاسخ دهم:

قانون گذار حداقل ها را مشخص کرده است و اگر شما بخواهید به کسی سه میلیون تومان یا حتی بیشتر حقوق بدهید باید برهمین مبنا لیست بیمه رد کنید و بر مبنای همین حقوق ثابت عیدی و سنوات بدهید. حال مشاهده شده کارفرمایان در محاسبات حقوقی قرارداد دست می برند و پایه را یک میلیون تومان در نظر گرفته مابقی را بعنوان مزایا و پاداش لحاظ می کنند. تجربه سالهای متمادی من نشان داده کارفرمایانی که قرارداد را با حقوق یک میلیونی می بندند و بر همین اساس حق بیمه می دهند و سنوات و عیدی پرداخت می کنند و یا کارفرمایانی که حقوق سه تومنی را با بازی در اعداد در قرارداد ذکر میکنند، در صورت طرح شدن پرونده در اداره کار از طرف کارگر مبنی بر ادعای حقوق مثلا سه میلیون تومانی اغلب آرای مثبتی برایشان صادر نمی شود. در واقع واضح بگویم نسخه دایمی ای برای دور زدن قانون وجود ندارد. ممکن است مدتی نتیجه بدهد اما دایمی و همیشگی نیست.

سپاس از همراهی شما