در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (130 امتیاز)
عرض سلام و ممنون بابت پاسختان.

کارگری با قرارداد شفاهی به صورت تعداد مزد حقوق میگیرد که به دلیل پشتکار و اضافه کاری مستمر،حقوقی معادل یک و نیم تا دو برار میگیرد،ولی کارفرما به همین دلیل که دریافتی قابل توجهی داشتی،از پرداخت عیدی و مزایای حین کار با گرفتن رسیدهای اجباری (دستی و محضری ) خوداری میکند!  و به طبع آن هیچ مدرک واریزی یا شاهدی هم ندارد.
اگر اینکار ایشان غیرقانونی است و راهی برای اثباط آن دارد لطفٵ بفرمایید.

و اینکه حمایت قوانین کار در کارگاهای کوچک و مغازه ها با کارخانجات و شرکتهای بزرگ به جهت مزایا،عیدی،ثنوات،بیمه و اخراج،تفاوت دارد؟

                تشکر
1 پاسخ
توسط (13,280 امتیاز)
هرچندقراردادشفاهی وکتبی هردو نافذند اماهرگونه مدارک واستنادی که به محا کم ارایه میگردداصل برصحت است مگراینکه خلاف آن ثابت شود.مضافا اینکه ممکن است استنادی رابه مراجع ارایه نمایدکه دارای اصالت نباشد مثل سنوات خدمت جزمزایای پایان کاراست ،کارفرما نمی تواندمدرکی راارایه نمایدکه درشروع کارسنوات خدمت به کارگرداده شده است که اینچنین موضوعات قابل بررسی است.