قبل در قانون کار و قرارداد کار توسط (24,280 امتیاز)
کارگری که بدون توافق با کارفرما یا مرخصی ، به مدت چند روز در محل کار حاضر نمی شود، بعد از چند روز غیبت  می توان برایش ترک کار رد کرد؟

تکلیف کارفرما با این کارگر از لحاظ قانونی چیست؟
1 پاسخ
قبل توسط (39,130 امتیاز)
انتخاب شده قبل توسط

بهترین پاسخ

در قانون کار به طور صریح در مورد اینکه چند روز غیبت ترک کار محسوب می شود، صحبتی نشده است. بنابراین باید توجه داشت که غیبت با ترک کار اشتباه گرفته نشود.

تفاوت غیبت و ترک کار در این است که در غیبت قصد فسخ قرارداد وجود ندارد.  به‌زبان ساده‌تر، هنگام غیبت، کارگر قصد ندارد استعفا بدهد، بلکه فقط مشکلی پیش آمده است و به‌دلیل این مشکل نتوانسته در موعد مقرر در محل کار حاضر شود. اگر پس از چند روز غیبت در محل کار و تکرار، کارفرما تشخیص داد که این موضوع نشانه‌ بی‌تمایلی کارگر به ادامه همکاری می باشد، با اخطار کتبی و ابلاغ به کارگر این موضوع را مستند کند.

هرجند در صورتی که کارفرما کارگر را اخراج کرده و کارگر شکایت کند، بررسی و تشخیص ترک کار کارگر بر عهده مرجع حل اختلاف میان کارگر و کارفرما یا همان اداره کار است. بنابراین  در صورت غیبت های مکرر  و ترک کار کارگر، لازم است کارفرما علاوه بر منظور نمودن ترک کار در لیست بیمه با واحد اداره کار مکاتبه نماید.