در دیه و بیمه خودرو توسط (190 امتیاز)
با سلام در صورت قطعی شدن میزان دیه تصادف عابر پیاده، آیا میزان درصد دیه ضربدر نرخ دیه سالانه میشه یا این میزان تعهد خسارت جانی که مثلا برای امسال در کوپن بیمه راننده مقصر زده 253 میلیون تومان؟؟در واقع کدام ملاک محاسبه دیه خواهد بود (نرخ دیه سال مربوطه 210 میلیون تومان یا حداکثر میزان خسارت جانی 253 میلیون تومان)؟؟؟ چون تفاوت بسیار است! اصلا چرا باید بیشتر از دیه سالانه باشه؟؟ ممنونم...
2 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
سلام

لطفا کمی بیشتر توضیح دهید که شما راننده مقصر حادثه هستید یا شخص ثالث؟

چون در هر یک از این موارد نحوه رسیدگی به خسارت متفاوت است.

اما برای اطلاع شما و سایر دوستان باید عرض شود که مبلغ دیه هر سال مشخص است. دو نرخ هم دارد، دیه ماه عادی و دیه ماه حرام.

برای محاسبه دیه نقص عضو و از کارافتادگی اشخاص ثالث:

درصد دیه در نرخ دیه ماه عادی ضرب می شود. به هر میزان که باشد. کمتر از یک دیه و یا بیشتر از یک دیه.

در مورد راننده مقصر حادثه:

درصد دیه در سرمایه مورد تعهد بیمه گر در حوادث راننده مسبب حادثه ضرب می شود. تعهد بیمه گر در این مورد حداکثر به اندازه یک دیه کامل مرد مسلمان در ماه عادی است و حتی اگر نقص عضو راننده از یک دیه بیشتر شود، تعهد بیمه گر بیش از این مقدار نخواهد بود.