در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
من حدود 4 ماه در شرکت کار کردم و موقع تسفیه میگوید عیدی و سنوات به شما تعلق نمیگیرد چون دوره ازمایشی بوده (که دروغ است)
من بیمه نبودم (البته مشکلی با این نداشتم) و فیش حقوق هم نمیدادند
حالا چگونه میتوانم شکایت کنم؟ چگونه میتوانم میزان مدت حضور و حقوق دریافتیم را اثبات کنم؟
1 پاسخ
توسط (6,410 امتیاز)
سلام - با استناد به ماده 11 قانون کار و تبصره آن ، مدت دوره آزمایشی باید درقراردادکار مشخص شود، برای کارگران ساده و نیمه ماهر یک ماه ، برای کارگران ماهر و دارای تخصص سطح بالا سه ماه تعیین گردیده است. مستند به همین قانون چنانچه قطع رابطه کاری از جانب کارفرما باشد وی ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره خواهد بود ، و درصورتیکه قطع رابطه کاری از جانب کارگر باشد کارگرمستحق دریافت حقوق مدت انجام کاراست. همچنین کارگران در دوره آزمایشی  مشمول دریافت کلیه حقوق و مزایای قانونی میباشند( حقوق - عیدی - سنوات - مرخصی و  ..)

لذا چنانچه در مدت آزمایشی قراردادی وجود ندارد نمیتوان مدعی آزمایشی بودن آن بود.

بیمه کردن نیروی کار(کارگران) حسب ماده 148 قانون کار از الزامات و تعهدات کارفرمایان است .

علی ایحال شما بعنوان خواهان میباید مدارک و مستنداتی که دال بر رابطه کاری یا کارکرد شما بوده باشد را ارائه نمایید تا براساس آن هیت تشخیص اداره کار بتواند بررسی و تصمیم گیری نماید.

درصورت عدم وجود مدارک لازم درخواست بازرسی از محل کار خود را نمایید.

موفق باشید