در قانون کار و قرارداد کار توسط (130 امتیاز)

عرض سلام و وقت بخیر.

اینجانب قصد دارم قراردادی با کارفرمای خود امضا کنم. این قرارداد شامل دو بندیست که نمی دانم آیا وجاهت قانونی دارند یا خیر.

  1.  در صورت عدم تمایل به ادامه همکاری توسط کارمند (فسخ قرارداد) و یا حتی عدم تمایل به ادامه همکاری پس از پایان قرارداد، ۴ ماه قبل باید این موضوع توسط کارمند اعلام شود.
  2.  درصورت عدم ادامه همکاری طرفین: تسویه حساب و تحویل مدارک ضمانت (سفته ۳۰ میلیون تومانی)، ۲ سال پس از انقضای قرارداد انجام می پذیرد.

لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید.

باتشکر

1 پاسخ
توسط (6,410 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
سلام - گنجاندن شرط فسخ در قراردادهای موقت و معین باطل است و در دستورالعمل شماره 11 روابط کار نیز این موضوع بصراحت اعلام گردیده مگر درشرایطی که ماده 401 قانون مدنی درآن رعایت گردیده باشد، همچنین موضوع استعفاء طبق تبصره ماده 21 قانون کار پیش بینی گردیده است بطوریکه کارگر با اعلام یک ماه قبل میتواند محل کارخود را با رعایت تشریفات اداری ترک نماید، لذا دلیلی برای ایجاد شرط در قراردادکار دیده نمیشود.

درخصوص بند 2 - اخذ ضمانت (سفته و چک ) درقبال دادن کارتوصیه نمیگردد و از ابزارهای ضدکارگری محسوب میگردد و تبعات خوبی برای طرفین نخواهد داشت، ضمن اینکه درقانون کنونی کارضمانت کار کارگر در ماده 27 درنظر گرفته شده و هیچ اشاره ای به اخذضمانت( سفته و چک) از کارگرنشده است. علی ایحال درصورتیکه تصمیمی براین کار دارید توصیه میگردد حتما مبلغ سفته ، تاریخ ؛ و شماره سریال سفته های خود را در قرارداد درج و ثبت نمایید و مرقوم گردد سفته از چه بابت خواهد بود.

ضمانت کارگر(سفته)حکم امانت را خواهد داشت و بلافاصله پس از قطع رابطه کاری میبایست به کارگر عودت شود. موفق باشید