در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (100 امتیاز)
در بخش مربوط به محاسبه نوبت کاری، منظور از ساعات نوبت کاری مجموع کارکرد ماهانه است؟ بعضا دیدم روش دیگری برای مبلغ نوبت کاری ارایه میدهند به این صورت که ضریب مربوطه(10، 15 یا 22/5) را در حقوق پایه ضرب میکنند و تمام.
1 پاسخ
توسط (6,410 امتیاز)
سلام

منظور از ساعات نوبتکاری، میزان ساعاتی است که کارگربصورت نوبتکار مشغول بکاربوده است.

طبق ماده 55قانون کار، کارنوبتی عبارت است ازکاری که درطول ماه گردش دارد بنحوی که نوبت های آن درصبح یاعصریاشب واقع گردد.

همچنین براساس ماده 56 ازقانون مقنن، چنانچه کارشما درصبح و عصرواقع گردد 10% و چنانچه صبح و عصرو شب باشد 15% و درصورتیکه کارشما به نوبت های صبح و شب، یاعصروشب بیفتد 22/5 % دستمزد روزانه مزد دریافت میکنید. این مبلغ علاوه بر دستمزد است.

در کارهایی که بصورت نوبتکاری است تعداد روزهای کارکرد ماهانه  با تعداد روز نوبتکار یکی خواهد بود.

یعنی اگر کارکردماهانه شما 30 روز باشد ، بهمین میزان نیز مشمول دریافت نوبتکاری خواهید بود.

برخلاف نوبتکاری ، شبکاری فقط به ساعت کار کارگر غیرنوبتی که کار آن در محدوده ساعت  22 تا 6 بامداد واقع میشود تعلق میگیرد و ماده 58 قانون کارنیز همین را میگوید.بنابراین  درمرخصی های استحقاقی و تعطیلات هفتگی که کارگر درمحل کار حضور ندارد استفاده وی ازشبکاری که بانجام کار درشب اختصاص دارد مورد پیدا نمیکند

درقانون کار طریق دیگری بغیراز آنچه درمواد 53 - 55 - 56 - 58 آمده هیچ روش دیگری ملاک محاسبه نوبتکاری و شبکاری نیست مگر اینکه برای این پرداخت ها ازقبل بین کارگر و کارفرما توافقی صورت پذیرفته باشد بنحوی که مزایایی کمتر از قانون کار نباشد.