در مرخصی زایمان و استعلاجی توسط (100 امتیاز)

با سلام و وقت بخیر

سوالی در مورد پست «دریافت کمک هزینه بارداری» مطرح شده در کانال داشتم.
اینکه در بند ۲ شرایط دریافت این کمک هزینه ذکر شده در زمان استراحت هیچ گونه مزد و حقوقی دریافت نکرده باشد. و در بند ۴ آن ذکر شده در دوره استراحت مزدی برای وی مطرح باشد.

لطفا در این زمینه که مزدی دریافت کند یا خیر ،ابهام بوجود آمده را توضیح بفرمایید.
در واقع  بند ۴ کمی نا مفهوم بود.
با تشکر.

شرایط لازم برای دریافت #کمک_هزینه_بارداری

کمک هزینه بارداری در صورتی به بیمه شدگان زن پرداخت می شود که دارای شرایط زیر باشند:

1️⃣ ظرف یک سال پیش از زایمان، حق بیمه ۶۰ روز کار را به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت کرده باشند.
2️⃣ در مدت استراحت مشغول کار نبوده مزد یا حقوق دریافت نکرده باشند.
3️⃣ در تاریخ اعلام بیماری ، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشند.
4️⃣ در دوره استرحت مزدی برای وی مطرح باشد.
@bidbarg
مدارک لازم برای‌ دریافت کمک هزینه بارداری وغرامت دستمزد ایام بارداری:

1️⃣ دفترچه درمانی
2️⃣ گواهی پزشک معالج
3️⃣ تائیدیه مراجع پزشکی ذیربط (حسب مورد)

2 پاسخ
توسط (44,340 امتیاز)
با سلام

در تائید و تکمیل نظرات کارشناسان محترم؛

بند 2 و 4 متن فوق، تشریج گنگ ماده 59 قانون تامین اجتماعی است که البته این تفسیر در سازمان تامین احتماعی نیز رایج است. به تعبیر ساده تر می توان گفت: بیمار باید بیمه شده باشد، یعنی رابطه استخدامی در زمان بیماری با کارگاه داشته باشد. اما اگر در طی دوره بیماری_ که به تایید مراجعه بررسی استراحت های پزشکی سازمان تامین اجتماعی رسیده باشد_ به هر نحو از کار بیکار شود، سازمان موظف به پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری خواهد بود.

دیگر اینکه گاه ، بعضی از کارفرمایان به منظور مساعدت به بیمه شده، حقوق ایام استراحت پزشکی را پرداخت می نمایند، که در این صورت سازمان تکلیفی در جهت پرداخت غرامت دستمزد ندارد و کارفرما موظف است حق بیمه حقوق پرداخت شده را با کسر سهم خود و بیمه شده به سازمان پرداخت نماید( موضوع ماده 148 قانون کار و ماده 36 و 39 قانون تامین اجتماعی).