در شرکت بیمه توسط (-1,060 امتیاز)
منظور از بیمه اتکایی اجباری چیست؟
1 پاسخ
توسط (55,060 امتیاز)
با سلام

بیمه اتکایی نوعی از عملیات بیمه ای است که به موجب آن بیمه گر اتکایی در مقابل دریافت مبلغی به عنوان حق بیمه ، تمام یا قسمتی از تعهدات بیمه گذار اتکایی (واگذارنده) را در مقابل بیمه گذارانش به عهده می گیرد. این تعهدات تابع مقررات مخصوص قرارداد اتکایی است.

صرف نظر از تعریف های مختلفی که از بیمه اتکایی می شود ، می توان گفت این عمل بیمه ای وسیله ای برای تقسیم ریسک است . به عبارت دیگر بیمه گر با توجه به قرارداد اتکایی که با شرکت بیمه اتکایی منعقد می کند ، می تواند ریسک های بزرگی را قبول کند ، زیرا آن مقدار از هر ریسک را که خود قادر به نگهداری آن نیست بین بیمه گران اتکایی تقسیم می کند و در نتیجه در موقع بروز خسارت ، شرکایی برای پرداخت خسارت دارد .

بیمه اتکایی اجباری براساس قراردادی صورت می گیرد که به موجب آن بیمه گذار اتکایی (واگذارنده) یک قسمت یا همه مازاد ریسک های معینی را مرتبا به بیمه گر اتکایی واگذار می کند و او نیز ملزم به پذیرش  آنها می شود.

براساس قانون بیمه مرکزی و بیمه گری ، همه شرکت های بیمه فعال در ایران موظفند 25 درصد از همه بیمه های غیر زندگی و 50 درصد (در حال حاضر 45 درصد) همه بیمه های زندگی را به بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران واگذار کنند که این واگذاری اجباری واگذاری اتکایی اجباری است .

با تشکر