در شرکت بیمه توسط (-1,060 امتیاز)
آیا شرکت بیمه هم مانند بانک ها می توانند ورشکست شوند و پول مردم را ندهند
1 پاسخ
توسط (33,820 امتیاز)
شرکت های بیمه هم مانند سایر شرکت های تجاری و البته موسسات مالی و بانکی ممکن است ورشکسته شوند.

اما در صورت ورشکسته شدن چه اتفاقی می افتد؟
هر شرکت بیمه برای دریافت پروانه فعالیت بیمه ای نیاز به تضمین دارد.
به عنوان مثال این تضمین برای اخذ پروانه در همه رشته های بیمه ای 250 میلیارد تومان است.

اموال و املاک زیادی دارد، بخشی از درآمدهای خود را تبدیل به سهام و سپرده های بانکی نموده است و به طور کلی دارایی های زیادی دارد.

هنگامی که یک شرکت بیمه توانگری مالی اش نزول می کند، بیمه مرکزی هشدارهای لازم و توصیه هایی برای ارتقای توانگری شرکت بیمه، گوشزد می کند. در صورتی که روند نزولی ادامه پیدا کرد، برخی اقدامات احتیاطی را انجام می دهد، مثل:
تعلیق پروانه صدور برخی رشته های پر ریسک و با ضریب خسارت بالا
محدود کردن اعمال تخفیف ها
محدود کردن برخی اعمال پر هزینه شرکت
و...

چنانچه روند نزولی باز هم ادامه پیدا کرد، پروانه شرکت بیمه ابطال می شود و از طریق فروش اموال و املاک و سایر دارایی های شرکت بیمه، شرکت را موظف به تسویه مطالبات بیمه گذاران می نماید.

از جهت اینکه بیمه عمر و سرمایگذاری، جنبه حمایتی از خانواده دارد، اولین مطالباتی که می بایست تسویه شود، مطالبات بیمه عمر است.

چون قردادهای بیمه عمر بلند مدت است ممکن است بیمه نامه بازخرید شود و یا اینکه پرتفوی شرکت ورشکسته به یک شرکت دیگر منتقل شود و شرایط بیمه نامه ادامه پیدا کند.

شایان ذکر است که در خصوص بیمه های عمر، 50% حق بیمه پرداختی از سوی بیمه گذار به حساب بیمه مرکزی واریز می شود تا در وقوع حادثه و بروز خسارت، 50 مبلغ مورد تعهد بیمه گر را بیمه مرکزی پرداخت نماید. به این موضوع "اتکایی اجباری" می گویند.
ولی در مورد سایر بیمه نامه ها، فسخ از طرف بیمه گر صورت می گیرد و نرخ روزشمار اعمال می گردد و باقیمانده حق بیمه هم به بیمه گذاران عودت می شود.

خسارات معوق و سایر مطالبات نیز از محل فروش املاک و اموال و دارایی ها پرداخت می گردد.

تحت هر شرایط هیچ جای نگرانی از بابت ورشکستگی شرکت های بیمه وجود ندارد.
در 82 سالی که از عمر صنعت بیمه می گذرد، هیچ شرکت بیمه ای ورشکسته نشده و فقط یک شرکت بیمه (بیمه توسعه ) پروانه اش تعلیق شده. و مشکلاتی که برای بیمه گذاران بیمه توسعه پیش آمد، از این جهت بود که قانون بیمه راجع به شرایط تعلیق پروانه صحبتی نکرده بود.