در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط (3,600 امتیاز)
منظور از کلوز مطالبات سازمان تامین اجتماعی در بیمه مسولیت کارفرما درقبال کارکنان چیست؟
2 پاسخ
توسط (21,780 امتیاز)
« ﻣﺎﺩﻩ 66 ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺑﯿﻤﻪ ﺗﺎﻣﯿﻦ ﺍﺟﺘﻤﺎﻋﯽ »

ﺩﺭﺻﻮﺭﺗﯽ ﮐﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﺷﻮﺩ ﻭﻗﻮﻉ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﻣﺴﺘﻘﯿﻤﺎً ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﺣﻔﺎﻇﺖ ﻓﻨﯽ ﻭ ﺑﺮﻭﺯ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻧﺎﺷﯽ ﺍﺯ ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﯽ ﻭ ﺍﺣﺘﯿﺎﻁ ﻻ‌ﺯﻡ ﺍﺯ ﻃﺮﻑ ﮐﺎﺭﻓﺮﻣﺎ ﯾﺎ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪﮔﺎﻥ ﺍﻭ ﺑﻮﺩﻩ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻫﺰﯾﻨﻪ ﻫﺎ ﺭﺍ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﻣﻌﺎﻟﺠﻪ ﻭ ﻏﺮﺍﻣﺖ ﻭ ﻣﺴﺘﻤﺮﯾﻬﺎ ﻭ ﻏﯿﺮﻩ ﺭﺍ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻭ ﻃﺒﻖ ﻣﺎﺩﻩ 50 ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺍﺯ ﮐﺎﺭﻓﺮﻣﺎ ﻣﻄﺎﻟﺒﻪ ﻭ ﻭﺻﻮﻝ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺷﺪ .
    ﺗﺒﺼﺮﻩ 1- ﻣﻘﺼﺮ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺑﺎ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ 10 ﺳﺎﻝ ﻣﺴﺘﻤﺮﯼ ﻣﻮﺿﻮﻉ ﺍﯾﻦ ﻣﺎﺩﻩ ﺑﻪ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺑﺎﺑﺖ ﺑﺮﯼ ﺍﻟﻀﻤﻪ ﺷﻮﺩ .
   ﺗﺒﺼﺮﻩ 2- ﻫﺮﮔﺎﻩ ﺑﯿﻤﻪ ﺷﺪﻩ ﻣﺸﻤﻮﻝ ﻣﻘﺮﺭﺍﺕ ﻣﺮﺑﻮﻁ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﻪ ﺷﺨﺺ ﺛﺎﻟﺚ ﺑﺎﺷﺪ ، ﺩﺭ ﺻﻮﺭﺕ ﻭﻗﻮﻉ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﺷﺨﺼﺎً ﮐﻤﮑﻬﺎﯼ ﻣﻘﺮﺭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻧﻮﻥ ﺭﺍ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﻪ ﺷﺪ ﻩ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺩﺍﺩ ﻭ ﺷﺮﮐﺘﻬﺎﯼ ﺑﯿﻤﻪ ﻣﻮﻇﻒ ﺑﻪ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﺧﺴﺎﺭﺕ ﺩﺭ ﺣﺪﻭﺩ ﺗﻌﻬﺪﺍﺕ ﺑﻪ ﺳﺎﺯﻣﺎﻥ ﻫﺴﺘﻨﺪ .
حالا به زبان ساده: کارگر بعلت عدم استفاده از ماسک اکسیژن در صنایع شیمیایی کار میکرده و کارفرما نیز چنین ماسکی رو در اختیارش نگذاشته و حتی به او هشدار هم نداده و باعث عفونت ریه و از کار افتادگی دائم کارگر میشود! حال کارفرما معادل ده سال حقوق کارگر را باید به سازمان واریز نماید( حدودا" 80 میلیون تومان!) تا سازمان تامین اجتماعی به او ماهیانه مستمری پرداخت نماید . مثالی دیگر ؛ کارگر بار پنجاه کیلیویی را بلند میکند و که صدمه نخاعی  میبیند و دیگر تا آخر عمر قادر بکار کردن نیست!  و ازکارافتاده میگردد که بازهم مشمول این ماده میشود!

کارفرماها باید قبل از این اتفاقات از کارگر قرارداد مکتوب با امضا و اثر انگشت داشته باشند و تمام موارد ایمنی و قانون کار در آن ذکر شود و حتی ابزار آلات ایمنی که دراختیار او میگذارند را نام ببرند در صورت وقوع حادثه ، این امر تخطی کارگر خواهد بود .