در سایر توسط (3,570 امتیاز)
تا چه مدت پس از اخراج کارگر می تواند به خاطر نپرداختن بیمه و دریافت نکردن کامل سنوات از کارفرما شکایت کند
1 پاسخ
توسط (328,530 امتیاز)

سلام بر اساس تبصره یک ماده 13 قانون کار حق و حقوق کارگر دیون ممتاز بوده و قابل تضیع و از بین رفتن نمی باشد

در صورتی که کارفرمایی در پرداخت دیون کارگر اهمالی کند. کارگر می تواند برای احقاق حق خود به اداره کار شکایت کند

 این موضوع به مرور زمان از بین نمی رود حتی ورثه قانونی کارگر هم می توانن برای احقاق حق اقدام کنند.

قانون تامین اجتماعی

کارفرما مسئول پرداخت حق بیمه سهم خود و بیمه‌ شده به سازمان می‌باشد و مکلف است در موقع پرداخت‌مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر نموده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تادیه نماید. در صورتی که کارفرما از کسرحق بیمه سهم بیمه‌ شده خودداری کند شخصاً مسئول پرداخت آن خواهدبود ، تاخیر کارفرما در پرداخت حق بیمه یا عدم پرداخت آن رافع‌مسئولیت و تعهدات سازمان در مقابل بیمه‌ شده نخواهد بود.

ماده ۱۴۸  قانون کار

کارفرمایان کارگاه های مشمول این قانون مکلفند بر اساس قانون تامین اجتماعی ، نسبت به بیمه نمودن کارگران واحد خود اقدام نمایند .