در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
يك خودرو بايد داراي چه شرايطي باشد كه بتوان آن را خسارت كلي ناميد و نحوه محاسبه به چه صورت خواهد بود؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
(ماده 19 آئين‌نامه53 شوراي عالي بيمه مصوب 09/12/1384)

يك اتومبیل موقعي بكلي از بين رفته تلقي خواهد شد كه حداقل 60 روز پس از سرقت پيدا نشود يا به علت حوادث مشمول بيمه به نحوي آسيب ببيند كه مجموع هزينه‌هاي تعمير و تعويض قسمت‌هاي خسارت ديده آن با احتساب هزينه‌هاي نجات از 75 درصد قيمت آن در روز حادثه بيشتر باشد.

از خسارت‌هاي كلي، ارزش بازيافتي احتمالي و كسورات مقرر كسر و هزينه متعارف نجات و حمل تا حد مقرر به آن اضافه مي‌شود مشروط بر اينكه از كل مبلغ بيمه بيشتر نشود. همچنين در خسارت‌هاي كلي ملاك محاسبه و تصفيه خسارت، ارزش معاملاتي موضوع بيمه در روز حادثه و حداكثر تا مبلغ بيمه شده خواهد بود.

در خسارت‌هاي كلي ارزش بازيافتي توسط بيمه‌گر تعيين مي‌شود و در صورت عدم موافقت بيمه‌گذار با ارزش تعيين شده، بيمه‌گر پس از تملك موضوع بيمه و انتقال سند، خسارت را با كسر فرانشيز و ساير كسورات و اضافه نمودن هزينه‌هاي متعارف نجات و حمل پرداخت خواهد نمود.