در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
در صورتي كه يك خودو بيشتر يا كمتر از ارزش واقعي بيمه شده باشد نحوه پرداخت خسارت در بیمه بدنه به چه صورت است و چه عواملي مي‌بايست مد نظر قرار گيرد؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)
(ماده 10، ماده 11،  ماده12 ، ماده 13 قانون بيمه 1316 و ماده 11 (آيین‌نامه 53 شوراي عالي بيمه) شرايط عمومي بيمه بدنه وسايل نقليه زميني مصوب 09/12/1384)

یکی از اصول مهم در كليه رشته‌هاي بیمه‌، اصل حد اعلای حسن نیت از طرف بیمه‌گر و بیمه‌گذار، می‌باشد.

در صورتی که اتومبيلي به قصد تقلب، بیش از ارزش وسیله نقلیه، تحت پوشش بیمه بدنه قرار گرفته باشد، استناد به ماده 11 قانون بيمه 1316 عقد بيمه باطل خواهد بود و خسارت از محل بيمه بدنه غير قابل پرداخت خواهد بود.

چنان‌چه پس از وقوع حادثه مشخص شود كه  عمدي در كار نبوده است، صرفاً بر اساس قیمت روز خودرو در زمان حادثه، خسارت پرداخت خواهد شد.

همچنين چنان‌چه يك خودرو كمتر از ارزش واقعي بيمه شده باشد شركت بيمه صرفاً خسارت را نسبت به مبلغ بيمه شده با قيمت واقعي پرداخت خواهد نمود و در واقع قاعده نسبی اعمال    می‌گردد.