در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
اگر من همسرم را بیمه زنان خانه دار بنمایم. و خودم هم فوت کنم آیا همسرم از بیمه بازنشستگی من هم میتواند استفاده کند یا فقط یک مستمری میگیرد ؟
1 پاسخ
توسط
طبق ماده‌ 81 قانون تامین اجتماعی یکی از بازماندگان‌ واجد شرايط‌ متوفي‌ كه‌ استحقاق‌ دريافت‌مستمري‌ را خواهند داشت‌ عبارتند از:
عيال‌ دائم‌ بيمه‌شده‌ متوفي‌ مادام‌ كه‌ شوهر اختيار نكرده است‌. قانون شرط دیگری ندارد و بیمه بودن  یا نبودن همسر جهت استفاده از مستمری شوهر ارتباطی به موضوع ندارد.

 ضمنا طبق ماده 48 قانون حمایت از خانواده (مصوب اول اسفند ماه 1391 مجلس شورای اسلامی) میزان حقوق وظیفه یا مستمری زوجه دائم متوفی در تمام صندوقهای بازنشستگی اعم از کشوری، لشکری ، تأمین اجتماعی و سایر صندوقهای خاص به ترتیب زیر است:
۱ـ زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار می گردد و "ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نیست" و درصورت فوت شوهر بعدی و تعلق حقوق به زوجه در اثر آن، بیشترین مستمری ملاک عمل است.
۲ـ دریافت حقوق بازنشستگی یا از کارافتادگی، مستمری از کارافتادگی یا بازنشستگی حسب مورد توسط زوجه متوفی مانع از دریافت حقوق وظیفه یا مستمری متوفی نیست.