دریافت مشاوره تلفنی از متخصص
مشاوره بیمه یا اداره کار
قبل در قانون کار و قرارداد کار توسط (24,410 امتیاز)
با توجه به قانون کار جریمه غیبت چه می تواند باشد ؟
1 پاسخ
قبل توسط (39,770 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

بدیهی است در صورت غیبت در روزهای کاری‌، به تعداد آن روز‌ها از حقوق و مزایای ماهانه‌اش کسر خواهد شد.

در برخی از کسب و کارها به خصوص شرکت‌های خصوصی جریمه‌هایی نظیر کسر 2 برابر روزهای غیبت اعمال می‌شود که در قانون کار تعریف نشده است.

در مورد جریمه غیبت غیرموجه در قانون کار، به طور صریح اشاره نشده است و جریمه در نظر گرفته فقط بر اساس آئین‌نامه‌های انضباطی و با نظر کمیته‌های انضباطی و یا مدیریت اعمال می‌گردد.

 معمولاً در نوبت اول و دوم غیبت غیر موجه، علاوه بر عدم پرداخت مزد و مزایا، شخص خاطی اخطار کتبی دریافت می‌کند و یا توبیخ می‌گردد. اما اگر غیبت‌ها ادامه دار و مستمر باشد، مدیریت و  یا کمیته‌های انضباطی می‌توانند تصمیمات جدی تری بگیرند. حتی این تصمیمات می‌تواند در نهایت منجر به اخراج گردد. موضوع اخراج کارگر به صورت صریح در ماده 27 قانون کار آمده است.

ماده ۲۷ قانون کار: هر گاه کارگر در انجام وظائف محوله قصور ورزد و یا آئین‌نامه‌های انضباطی کارگاه را پس از تذکرات کتبی نقض نماید، کارفرما حق دارد در‌صورت اعلام نظر مثبت شورای اسلامی کار علاوه بر مطالبات و حقوق معوقه به نسبت هر سال سابقه کار معادل یک ماه آخرین حقوق کارگر را به‌عنوان "‌حق سنوات" به وی پرداخته و قرارداد کار را فسخ نماید