در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (100 امتیاز)
سلام

من یه مغازه دارم و یه کارگر هم دارم که کنارم توی مغازه کار میکنه.

کاری هم که انجام میده یه کار عادی و ساده هست یعنی نه پیچیدگی داره و نه سختی کار.

از طرفی کل درآمد مغازه من در ماه به زور به 20 میلیون میرسه(درآمد نه سود!)

الانم که حقوق کارگر برای سال 1400 شده بالای 4 میلیون تومن. با این تفاسیر برای من اصلا امکان پرداخت چنین حقوقی اونم به یک کارگر ساده وجود نداره. چون اگه بخوام پرداخت کنم انگار من دارم برای کارگرم کار میکنم!

آیا من میتونم کمتر از این چیزی که تعیین شده به کارگرم پرداخت کنم؟ و یا اینکه با خودش توافق کنم که بعدا مدعی نشه؟

چون یا مجبورم اخراجش کنم یا به یه نحوی توافق کنم باهاش.

ممنون میشم راهنمایی کنید
1 پاسخ
توسط (328,530 امتیاز)

با سلام

خیر،

پرداخت حقوق کمتر از مقدار تعیین شده مغایر با قانون کار می باشد و هر گونه توافق نیز که کمتر از میزان تعیین شده باشد، ملغی می باشد و کارگر امکان احقاق حقوق خود را (حتی بعد از گذشت چندین سال) دارا می باشد.

توجه داشته باشید براساس قانون نمی توانید از میزان حداقل های تعیین شده مانند بیمه، عیدی، سنوات، حقوق و دستمزد و ... به کارگر پرداخت داشته باشید حتی اگر کارگر به شما توافق محضری دهد.

همچنین در صورتی که با کارگر قرارداد هایی غیر از قرارداد کار منعقد نمایید ولی ماهیت قرارداد شما قرارداد کارگر و کارفرمایی باشد، کارگر امکان و توانایی اثبات قرارداد به عنوان قرارداد کار را دارا می باشد و می تواند حقوق و دیون خود را مطالبه نمایید.

تفاوت قرارداد کار با قرارداد پیمانکاری در چیه ؟