در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
سلام خسته نباسید

حدود یکماه پیش من با خودروی سراتو مدل 2010 تصادف کردم که به تشخیص افسر محل حادثه من مقصر شناخته شدم . بیمه تا سقف 7 میلیون تومان به ایشون خسارت پرداخت کرد اما بر طبق نظر کارشناس بیمه حدود 16 میلیون خسارت به ایشون وارد شده .

اما ایشون یک  فاکتور 25 میلیون تومانی تهیه کردن و روی پرونده گذاشتن و از ما شکایت کردن . بیمه مدعی هست چون اتومبیل ایشون بیشتر از 140 میلیون تومان قیمت دارد به عنوان خودروی نامتعارف شناخته شده و باید بقیه خسارت رو از بیمه بدنه خودشون پرداخت کنن . ناگفته نماند که قیمت کارشناسی شده خودروی ایشون 150 میلیون تومان هست . میخوام بدونم این موضوع تا چه حد درست هست و سقف خودروی نامتعارف تا چه قیمت هست ؟ یه جایی در اینترنت خوندم نوشته بودن نصف دیه ماه حرام یعنی 154 میلیون تومان . آیا این خودروی 150 میلیونی شامل خودروی نامتعارف هست یا نه ؟

درضمن ایشون ادعا میکنن بیمه بدنه ندارن.اما ما استعلام گرفتیم فهمیدیم بیمه بدنه دارن.گویا از دو طرف میخوان پول بگیرن . حالا هم که پرونده ارجاع داده شده به دادگاه حقوقی .

ممنون میشم بتونید راهنماییم
1 پاسخ
توسط (9,140 امتیاز)

با سلام ، مطابق ماده 8 قانون شخص ثالث مصوب 1395 در تبصره3ـ خسارت مالی ناشی از حوادث رانندگی صرفاً تا میزان خسارت متناظر وارده به گرانترین خودروی متعارف از طریق بیمه نامه شخص ثالث و یا مقصر حادثه قابل جبران خواهد بود.

  • تبصره4ـ منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن کمتر از پنجاه درصد (50%) سقف تعهدات بدنی که در ابتدای هر سال مشخص می شود، باشد.
  • تبصره5 ـ ارزیابان خسارات موضوع ماده (39) و کارشناسان ارزیاب خسارت شرکتهای بیمه و کارشناسان رسمی دادگستری در هنگام برآورد خسارت، موظفند مطابق این ماده اعلام نظر کنند.

پس خودروی 150میلیون تومانی خودروی غیر متعارف نمی باشد زیرا زمانی می توان گفت که خودرو غیر متعارف است که ارش خودرو بیش از 154میلیون تومان در سال 1397 باشد و اگر مراجعه قضایی هم ارزش خودرو را زیر 154میلیون تومان اعلام نمایند جبران کل خسارت وارده به خودروی زیاندیده برعهده شما خواهد بود که 7میلیون تومان آن را شرکت بیمه گر پرداخت خواهد نمود .