در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
بنده تصادفی داشتم و زیان دیده ام ، مراحل بیمه را به همراه مقصر در بیمه انجام دادیم ، بیمه نصف خسارت را حاضر است پرداخت کند چون ماشین بنده قیمتش ۲ برابر ۱۵۰ میلیون هست و میگن ماشین لوکس را خسارت نمیدهند ! میگن قانونه
الان یکی به من خسارت بزنه من از جیب باید خسارت بدم ؟
الان این عدالته واقعا ؟ که ۲۰۰ درصد گمرک میگیرن بعد میگن ماشین لوکس سوارید !!
راه حل این مشکل من چیست ؟
1 پاسخ
توسط (5,380 امتیاز)
دوست من  سلام

طبق آخرین قوانین خودرو های موجود در بازار ایران از نظر قیمت به دو دسته متعارف و نامتعارف تقسیم میشود

منظور از متعارف خودرهایی که قیمت روز آن مساوی و یا کمتر از 50% دیه یک مرد مسلمان سال97 است یعنی مساوی و کتر از 154میلیون تومان سایر خودرهایی که قیمت بالاتر از این مبلغ دارند مثلا 600 میلیون تومان  میشوند نامتعارف

سوال: این توضیحات چه کاربردی دارد؟

در تبصره 3 و 4 ماده 8 قانون جدید شخص ثالث آمده است حداکثر تعهد یک مقصر در یک حادثه چنانچه خودرو زیاندیده نامتعارف باشد عبارتند از قیمت خودرو متعارف تقسیم قیمت روز خودرو زیاندیده ضربدر ارزش واقعی خسارت

مثال در برخورد یک دستگاه 206 با یک بی ام دبلیو (ارزش روز 600 میلیون تومان )میزان خسارت وارده 36میلیون تومان برآورد میشود اما حداکثر تعهد قانونی مقصر مساوی است با 154 تقسیم بر 600 ضربدر 36 میلیون مساوی است با 9/240/000تومان

حتی اگر کوپن بیمه نامه مقصر 30میلیون باشد بازهم حداکثر تعهد9/240/000  پرداخت میشود مصیبت اینجاست که راننده زیان دیه برای افت قیمت علیه مقصر اقدام میکند و قانونا میتواند افت قیمت را از مقصر مطالبه کند

این قانون تا به حال متاسفانه فقط زحمت مردم را زیاد نموده است