در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام
در حادثه ای تصادف راننده مرد خانواده و فوت شده زن ایشان بوده و همچنین مقصر شناخته شده است  همچنین دو فرزند دختر داشته و پدر و مادر متوفی نیز زنده میباشند نحوه تقسیم دیه چگونه است؟
ضمنا آیا مبلغ دیه کامل پرداخت میشود و به مقصر نیز دیه پرداخت شده و یا سهم دولت میگردد؟
با تشکر
1 پاسخ
توسط (1,540 امتیاز)

با سلام

براساس ماده 451 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1392 در صورتي كه قاتل از ورثه مقتول باشد چنانچه قتل عمدي باشد از اموال و ديه مقتول و در صورتي كه خطاي محض يا شبه‌عمدي باشد از ديه وي ارث نمي‌برد . در موارد فقدان وارث ديگر ، مقام رهبري وارث است .»

بنابراین در پاسخ باید گفت که شوهرمتوفی ( راننده مقصر حادثه ) از دیه ارث نمی برد و در چنین مواردی ، دیه سهم مقصر بین سایر وراث مرحوم ، دو دختر و پدر و مادر متوفی تقسیم می گردد .