در دیه و بیمه خودرو توسط (550 امتیاز)
با سلام...

اگه شخصی سال 94 تصادف کرده باشه و 50 درصد مقصر باشه  و دیه شخص زیان دیده حدودا 300 درصد باشه ..زیان دیده 1 نفر میباشد......و  ختم دادگاه 97 باشد.......ایا بیمه تا سقف مبلغ تایین شده در بیمه نامرو پرداخت میکنه یا 50 در صدرد سقف ملغ تایین شده در بیمه نامرو.......یعنی  اکه  مبلغ سقف من 150 باشه و و سقف مبلغ اون یکی مقصر هم 150 باشه باهم جمع میشه و 300 دیه طرفو میدن یا نه از هر بیمه 75  دیه میدن به زیان دیده.لاظم به ذکر است که بیمه نامه من در زمان حاکمیت قانون 87 صادر شده ........با تشکر
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
با سلام .... دوست عزیز سوال شما مقداری نامفهوم است اما در حالت کلی منظور از قصور 50 درصد هر طرف یعنی اینکه هر یک از طرفین حادثه باید 50درصد مجموع خسارت مالی و جانی مربوط به طرف مقابل را خواه از طریق پوشش بیمه ای و خواه از جیب خودش پرداخت کند.

البته این موضوع در خصوص سانحه خودرو با عابر پیاده استثناء بوده و بیمه گر خودرو حتی در صورت قصور عابر باید کل دیه را پرداخت کند.

بطور مثال اگر دو خودرو در یک حادثه نسبت به هم مقصر 50 درصدی باشند و به یکی از سرنشینان یک خودرو بمیزان 300 درصد دیه تعلق بگیرد باید کل دیه به نرخ دیه روز( بدون لحاظ میزان دیه مندرج در بیمه نامه) توسط شرکتهای بیمه گر هر خودرو بصورت مساوی به زیاندیده پرداخت شود.