در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام.

میخاستم بدونم در تصادفات در صورتی که من مقصر باشم و خودم و سرنشینان دیگه ماشینم آسیب ببینن یا حتی فوت کنن بیمه ثالث دیه و خسارت رو پرداخت میکنه یا نه؟

اگه پرداخت میکنه شرایط خاصی داره ؟ بعنوان مثال حتما بستگان درجه 1 باید باشن تا دیه پرداخت بشه یا اگه مثلا دوست یا آشنای غیر از بستگان درجه 1 هم باشن پرداخت میشه؟؟

ممنون و خسته نباشید
1 پاسخ
توسط (9,140 امتیاز)
با سلام ، مطابق ماده قانون شخص ثالث مصوب 1395 خسارت راننده و زیاندیدگان پرداخت خواهد شد و سرنشینان خودروهم چه از بستگان باشد و چه افراد ناشناس در صورت حادثه دیه تعلق خواهد گرفت و برای حوادث راننده مقصر باید راننده دارای گواهینامه متناسب با ان وسیله نقلیه باشد.و بند ت ماده 1 ـ شخص ثالث: هر شخصي است كه به سبب حوادث موضوع اين قانون دچار خسارت بدني و يا مالي شود به استثناي راننده مسبب حادثه و طابق ماده  ۳ ـ دارنده وسيله نقليه مكلف است براي پوشش خسارت هاي بدني واردشده به راننده مسبب حادثه، حداقل به ميزان ديه مرد مسلمان در ماه غيرحرام، بيمه حوادث اخذ كند؛ مبناي محاسبه ميزان خسارت قابل پرداخت به راننده مسبب حادثه، معادل ديه فوت يا ديه و يا ارش جرح در فرض ورود خسارت بدني به مرد مسلمان در ماه غيرحرام و هزينه معالجه آن مي باشد. سازمان پزشكي قانوني مكلف است با درخواست راننده مسبب حادثه يا شركت بيمه مربوط، نوع و درصد صدمه بدني واردشده را تعيين و اعلام كند. آيين نامه اجرائي و حق بيمه مربوط به اين بيمه نامه به پيشنهاد بيمه مركزي پس از تصويب شوراي عالي بيمه به تصويب هيأت وزيران مي رسد.