در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط
با سلام..... خواستم بپرسم بیمه مسئولیت برای حسابداران نیز وجود دارد. و شرایط آن چگونه است
1 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام

حسابداران رسمي ارايه دهنده خدمات متنوعي ميباشند كه هر كدام از آنها ميتواند متضمن خطراتي براي آنها باشد . هر كدام از اين ريسكها ميتواند منجر به مسئوليت قانوني آنها بشود. در اين مورد اساسنامه ( پيشنهادي ) جامعه حسابداران رسمي خدمات اعضاء را به خدمات تخصصي و حرفه اي و ساير خدمات مرتبط تقسيم كرده است . اين تقسيم بندي به منظور تفكيك كردن وظايف آنها بر اساس آيين نامه اجرايي تبصره (4) از ساير خدمات قابل ارايه توسط اعضاء ميباشد . طبق توافقي كه بين حسابدار رسمي و شركت بيمه بعمل خواهد آمد بايد پوشش وظايف ارايه شده ، مشخص گردد . وظايف قانوني افراد حرفه اي از جمله حسابداران رسمي به دو قسمت تقسيم ميشود (1) انجام خدماتي كه براي آنها استخدام شده اند (وظايف قراردادي )  (2) ارايه خدمات مطابق با استانداردهاي رفتاري مناسب

بيمه مسئوليت حرفه اي حسابداران رسمي اصولا" فقط پوشش دهنده زيان آسيب مالي به صاحبكار و سايرين خواهد بود . پوشش فقط آسيب مالي توسط اين بيمه نامه به اين علت ميباشد كه اولا" آسيب احتمالي وارده از طرف خدمات ارايه شده توسط حسابداران رسمي به اشخاص ثالث ، عموما" زيان مالي ميباشد . ثانيا" استثناء كردن صدمه جاني و خسارت به اموال ،يك روش سودمند براي جلوگيري از همپوشاني قراردادهاي بيمه با همديگر خواهد بود زيرا ميتوان در قالب بيمه نامه هاي مسئوليت فردي يا فعاليت تجاري افراد و موسسات آنها را پوشش داد . اما اگر بيمه نامه هاي مذكور پوشش مسئوليت حرفه اي را نداشته باشد ميتوان با پرداخت حق بيمه بيشتر آنها را نيز پوشش داد .

علاوه بر استثنائات مرسوم در بيمه نامه هاي مسئوليت ، استثنائات  مشخص اين بيمه نامه شامل موارد زير خواهد بود :

1-   خسارات كيفري و جزائي

2-   مسئوليتي كه در قرارداد پذيرفته شده است .

3-   وقايع گزارش شده به بيمه گر قبلي .

4-   ادعاي خسارتي كه يك بيمه گذار در مقابل بيمه گذار ديگري مطرح كرده است .

5- مشاوره سرمايه گذاري توسط حسابدار رسمي چون در حيطه تخصص حسابدار نيست .بنابراين ، در اينجا موضوع بيمه عبارت خواهد بود از بيمه مسئوليت مدني حرفه اي بيمه گذار در قبال اشخاصي كه به علت سهل انگاري (تقصير) در وظايف حرفه اي وي دچار آسيب مالي شده اند .

موفق و پیروز باشید