در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
سلام.

برای ما رای قطعی دیه صادر شده.امروز رفتیم بیمه گفتن باید راننده مقصر 3600000تومان به بیمه پرداخت کنه و سرنشینها به بیمه رصایت محضری بدن بعد 30روز دیه میدن.بعد کلی بحث به ما کفتن دیه گرون شده و اگر با دیه قبلی بخواین اون جریمه راننده نیازی نیست و فقط باید اول رضایت بدین بعد پرونده بره تهران دیه واریز بشه.آیا این کار قانونی هست؟اینکه قبل از پرداخت دیه رضایت میگیرن؟
2 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)

با آرزوی سلامتی ... در خصوص قسمت اول سوال شما: اخذ مبلغ مذکور از راننده مقصر طبق ماده 14 قانون جدید بیمه های شخص ثالث بوده و چنانچه در حوادث منجر به جرح و فوت به استناد گزارش کارشناس تصادفات علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات حادثه ساز باشد، بیمه گر مکلف است خسارت زیاندیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت نماید و سپس طبق بندهای این ماده جهت بازیافت قسمتی از خسارت به مقصر رجوع کند.

اما در خصوص اخذ رضایت زیاندیدگان قبل از پرداخت خسارت باید گفت که متاسفانه  این یک امر مرسوم در شرکتهای بیمه میباشد مخصوصاً در مورد خسارتهایی که بیش از حدود اختیارات و تنخواه شعب شرکت بیمه باشد بیشتر دیده میشود. لیکن جای نگرانی وجود ندارد چرا که از لحاظ حقوقی رضایت نامه محضری در کنار اسناد پرداخت خسارت و اخذ رسید وجه از زیاندیدگان میتواند محکمه پسند باشد و صرفاً دادن برگ رضاینامه به شرکت نفی کننده حقوق زیاندیده نخواهد بود.... در پناه خدا باشید انشاا...