در دیه و بیمه خودرو توسط (190 امتیاز)
با سلام خدمت دوستان یک سوال بسیار مهمی دارم...

پدرم اردیبهشت ماه امسال عابر پیاده بود وماشینی بهش زد خلاصه انتهای رانش رو پلاتین گذاشتن کاملا خرد شده و بعد از طول درمان و نامه پزشکی قانونی براش 23/66 درصد (بیست و سه ممیز شصت وشش درصد) دیه تعیین کردن که شورای حل اختلاف بیمه ایران 15 درصد از مبلغ کل دیه رو کسر کردن و از پدرم رضایت نامه گرفتن که با دریافت 42230000 تومان رضایت میده درحالی که کل دیه ش میشه 49860000 تومان هستش و پدرم امضا کرده! در واقع پدرم رو ترسونده بودن گفته بودن اگر کل دیه رو میخواد یکسال دیگه باید دادگاه بره...!
سوالاتم: 1- آیا امکان داره پدرم که الان اون 42 تومن رو گرفته و رضایت نامه رو امضا کرده بریم دادگاه شکایت کنیم و مبلغ مابه التفاوت رو که هفت و نیم میلیون میشه رو بگیریم؟؟ و سوال دوم 2- اینکه آیا میشه مبلغ عمل جراحی باتوجه اینکه بشدت رانش خورد بود بردیمش بیمارستان خصوصی که خودمون 7 میلیون و خرده ای شد و ما از جیبمون پرداخت کردیم رو از بیمه ایران شکایت کنیم بگیریم؟؟ 3- سوال آخرم اینکه که اگر ما شکایت کنیم این 23/66 درصد باتوجه به مبلغ دیه سال 97 خواهد بود؟؟ (درواقع شامل افزایش دیه خواهد بود؟؟) ببخشید میشه راهنماییم کنید خدا خیرتون بده قبلا هم سوال رو پرسیدم ولی کسی جواب روشنی و کاملی بهم نداد خیلی ممنونم...
2 پاسخ
توسط (1,540 امتیاز)
سلام

مطابق ماده 11 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث مصوب سال 1395

درج هر گونه شرط در بیمه نامه که برای بیمه گذار یا زیان دیده مزایای کمتر از مزایای مندرج در این قانون مقرر کند یا درج شرط تعلیق تعهدات بیمه گر در قرارداد به هر نحوی ، باطل و بلا اثر است . بطلان شرط سبب بطلان بیمه نامه ممی شود . همچنین اخذ هر گونه رضایت نامه از زیان دیده توسط بیمه گر و صندوق مبنی بر رضایت به پرداخت خسارت کمتر از مزایای مندرج در این قانون ممنوع است و چنین رضایت نامه ای بلااثر است .

این پاسخ سوال شما در مورد دریافت رضایت نامه با ترساندن پدر شماست .

در مورد سوال دوم شما مطابق ماده 35 هزینه معالجه اشخاص ثالث زیان دیده و راننده مسبب حادثه در ورتی که مشمول قانون دیگری نباشد با لحاظ ماده 30 قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت حسب مورد بر عهده بیمه گر مربوط یا صندوق می باشد .

در مورد سوال سوم این که بستگی به سال صدور رای و قطعیت آن مابه التفاوت آن قابل پرداخت است .