در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
با سلام وقت شما بخیر

کارفرما هستم یک کارمند خانم را دو سال دو ماه پیش استخدام کرده ام هیچگونه قراردادی با هم نوشته ایم و میزان حقوق زیر پایه اداره کار بوده و ایشان بیمه هم نشده ولی در پایان هر سال شمسی یک برگه برای من امضا و اثر انگشت زده که کلیه حق و حقوق و طلب و عیدی و پاداش و سنوات و حق مسکن .... را دریافت کردم الان از من شکایت کرده من جریمه میشوم ؟ و چه میزان ؟ سپاس گذارم از فرصتی که برای پاسخ به من میگذارید مرسی
1 پاسخ
توسط (6,410 امتیاز)
باسلام - با اثبات رابطه دوسویه ( رابطه کارفرمایی و کارگری) درنزد مراجع اداره کار کلیه مابه تفاوت حقوق ازبدو استخدام محاسبه و در وجه کارگر رای صادر میگردد و علاوه برآن دیگر مزایای قانونی شامل عیدی هرسال - سنوات کلیه ایام کارکرد براساس آخرین دستمزد هرسال - بازخریدمرخصی استفاده نشده وحق بن و مسکن ازکارفرما وصول و به نفع کارگرمتشاکی رای صادر میگردد.

درخصوص بیمه نیز بدلیل عدم رعایت ماده 148 قانون کار(بیمه نمودن کارگر) وبراساس ماده 183 ازهمین قانون محتمل جریمه ای معادل 2 تا 10 برابرحق بیمه خواهیدشد.

لازم بذکراست داشتن برگ تسویه حساب که قواعد آمره (ماده 11 آیین دادرسی کار) درآن رعایت نگردیده باشد ویا مبالغ پرداختی درآن درج و ثبت نگردیده باشد فاقد اعتباربوده و وجاهت قانونی نخواهد داشت.

همچنین باتوجه به نداشتن قراردادکار، چنانچه کارگرخواهان درخواست بازگشت بکارنماید و ادله ای را به هیات ارائه نماید  بازگشت ایشان بکارسابق ازنظر مراجع میتواند ازنوع دائمی تلقی گردد، لذا این موضوع درصورتیکه طرح گردد قطعا توسط کارشناسان اداره بررسی خواهد شد.

درپایان توصیه میگردد قبل از تاریخ جلسه رسیدگی با کارگر خود مصاله و سازش نمایید و درصورت توافق درهمان هیات صورتجلسه سازش تنظیم نمایید.

موفق باشید