در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط (230 امتیاز)
سلام

ما 5 نفر مالک هستیم که ساخت ساختمانی رو به شرکت مجری دادیم و قرارداد با پیمانکارها رو من میبندم.

 میخواستم بپرسم اگر اتفاقی برای کارگری پیش بیاد آیا فقط من مسئول شناخته میشم یا مالکان دیگه هم در این زمینه مقصر شناخته شده و درصدی برای آنها هم بریده میشه ؟

 شرکت بیمه میگه فقط من رو بعنوان بیمه گذار میشناسه. خواستم ببینم چون اون 4 نفر دیگه فقط مالک هستن و کاری انجام نمیدن و قراردادها با من بسته میشه برای اونها مشکلی پیش نمیاد ؟
1 پاسخ
توسط (6,410 امتیاز)
انتخاب شده توسط

بهترین پاسخ
سلام - بصراحت ماده 2 و 3 از قانون کار که کارگر و کارفرما را معرفی و مشخص نموده است چنانچه شما مقاطعه دهنده کار به پیمانکار میباشید مسئولیت مستقیم پرسنل کارگر پیمانکاران با شما نمیباشد، علی ایحال الزامیست قراردادهای خود را به نحوی تنظیم نمایید که مسئولیت های ناشی ازقوانین کار و تامین اجتماعی و رعایت آن درچارچوب مقررات بعهده پیمانکاران قرارگیرد.

همچنین براساس آیین نامه ایمنی امور پیمانکاری در ماده 9 ، مقاطعه دهنده کار مکلف است باتوجه به قوانین و ایین نامه های موجود و مفاد فی مابین بر عملکردایمنی پیمانکاران خود نظارت نماید، از طرفی طبق مفاد موجود در شرایط عمومی پیمان درصورت مشاهده عدم رعایت دستورالعملهای حفاظت فنی و بهداشت کار میتوانید دستور توقف کار پیمانکار را تا رفع ایراد صادر کنید.

در کل کارفرمای اصلی(مقاطعه دهنده)  مسئولیت مستقیمی در قبال پرسنل پیمانکارخود نداشته و صرفا نقش نظارتی را ایفاد میکند و چنانچه این نقش به درستی ایفا نگردد درصورت بروز حادثه و ایراد صدمه به کارگر ونظر کارشناسان اداره کار ممکن است بخشی از خسارات گریبان گیرشما گردد.

کارفرمای اصلی یا مقاطعه دهنده همان است که دارای مهر و امضاء قانونی است ، البته طبق تعریف ماده 3 قانون کار مدیران و مسئولانی که بطورعموم عهده دار اداره کارگاه هستند نیزنماینده کارفرما محسوب خواهند شد.