در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (100 امتیاز)
با سلام

این فرد از درآمد تعمیرگاه درصدی را بعنوان کمیسیون به صاحب تعمیرگاه پرداخت میکرده و وسایل و ابزار کار متعلق به صاحب تعمیرگاه بوده اما از ابتدا قراردادی بین صاحب تعمیرگاه و ایشان مکتوب شده و امضا نموده که علیرغم اینکه اسمش در لیست بیمه تعمیرگاه میباشد اما هیچگونه رابطه کارگر و کارفرما بین ایشان و صاحب تعمیرگاه نمیباشد. و حتی قید کرده طبق توافقی که با صاحب تعمیرگاه نموده درصدی از درآمدش را بابت هزینه امکانات و ابزار و هزینه های تعمیرگاه بپردازد و حتی کلیه مبلغ 30% حق بیمه را هر ماه خودش بپردازد. و همچنین پرداخت مالیات حقوق و عوارض شهرداری و نیز حقوق کارگر پادو به عهده خود این فرد میباشد. و در ادامه این قرارداد قید کرده که هیچگونه حق و حقوقی از صاحب تعمیرگاه طلبکار نیست و صاحب تعمیرگاه مزایایی را در لیست بیمه به ایشان بدهکار نیست و به عهده صاحب تعمیرگاه نمیباشد. و اگر زمانی با صاحب تعمیرگاه توافق نداشتند بدون هیچگونه عذر و بهانه و ادعایی ابزار و امکانات را تحویل و محل را ترک کند.

(از اینکه طولانی شد عذرخواهی میکنم اما دقیقا کلمات و جملاتی که در این قرارداد دستی مکتوب شده بود برایتان نوشتم. )

حال سوال بنده از جنابعالی اینست که با این شرایط باز هم شرعا و قانونا به این فرد سنوات تعلق میگیرد ؟
1 پاسخ
توسط (15,880 امتیاز)
همراه گرامی بیدبرگ

با سلام

نوع قرارداد تعریف کننده نوع رابطه شما نیست ولی نوع رباطه شماست که در قرارداد مشخص میشود. با توجه به شرایطی که عنوان فرمودید اگر با توجه به ماده 2 و 3 قانون کار این فرد کارگر شناسایی شود مطابق قانون کار به ایشان همچون سایر کارگران مطالباتی که شمولیت قانون کار دارد تعلق خواهد گرفت.

اما در صورتی که رابطه کاری ایشان خارج از شمول قانون کار قرار گیرد و نتوان مطابق مادتین 2 و 3 ایشان را کارگر تلقی نمود فلذا این مساله در صلاحیت قانون مدنی خواهد بود.

با تشکر از همراهی شما