در بیمه مسوولیت و مهندسی توسط
سلام. منظور از حوادث ناشی از کار چیه؟ چه مرجعی اینو تشخیص میده؟ مثلا اگه در حین ماموریت باشه یا توی محیط کار باشه ولی مثلا حادثه در زمان غیر کار رخ بده، بازم حادثه ناشی از کار هست یا خیر؟
2 پاسخ
توسط (27,330 امتیاز)

با سلام

حادثه ناشی از کار عبارت است از اتفاق یا پیامدی  که در جریان انجام کار پدید آمده و با صدمات شغلی مرگبار یا غیر مرگبار همراه می باشد .

از دیدگاه قانون تامین اجتماعی ،  مطابق ماده 60 قانون تامین اجتماعی حوادث ناشی از کار حوادثی است که در حین انجام وظیفه و به سبب آن برای بیمه شده اتفاق می افتد مقصود از حین انجام وظیفه تمام اوقاتی است که بیمه شده در کارگاه یا موسسات وابسته یا ساختمان ها و محوطه آن مشغول کار باشد و یا به دستور کارفرما در خارج از محوطه کارگاه عهده دار انجام ماموریتی باشد اوقات مراجعه به درمانگاه و یا بیمارستان و یا برای معالجات درمانی و توانبخشی و اوقات رفت و برگشت بیمه شده از منزل به کارگاه جز اوقات انجام وظیفه محسوب می گردد مشروط بر اینکه درزمان عادی رفت و برگشت به کارگاه اتفاق افتاده باشد حوادثی که برای بیمه شده حین اقدام برای نجات سایر بیمه شدگان و مساعدت به آنان اتفاق می افتد حادثه ناشی از کار محسوب می شود.

مرجع تشخیصش هم اداره بازرسی کار زیر نظر اداره کار ، تعاون و امور اجتماعی است.

موفق و پیروز باشید