در قانون کار و قرارداد کار توسط (180 امتیاز)
با سلام و احترام

بنده سئوال حقوقی در خصوص مناطق ازاد داشتم لطف فرمایید بنده را راهنمایی فرمایید:

همانطور که استحضار دارید بر اساس قانون مدیریت، مناطق آزاد کشور جزو دستگاه های اجرایی تلقی می شوند ولی کارکنان آن مشمول قانون کارند:

سئوال من این است که جذب کارکنان سازمان مناطق آزاد بر اساس کدام یک از قوانین مملکت انجام می پذیرد؟

1- قانون مدیریت خدمات کشوری

2- قانون کار

اگر کسانی بخواهند به عدم جذب خود در سازمان مناطق آزاد با وجود شایسته بودن خود اعتراض کنند به کجا باید مراجعه کنند؟

1- دیوان عدالت اداری

2- شوراهای حل اختلاف واقع در ادارات کار و امور اجتماعی شهرستانی که سازمان منطقه آزاد در آنجا مستقر است

با سپاس از لطف شما
1 پاسخ
توسط (55,060 امتیاز)
با سلام

در قوانین و مقررات این مناطق، کارگاه‌ها و کارخانجات و کلیه فعالیت‌های اقتصادی در مناطق آزاد از شمول قانون کار خارج شده و مقررات ویژه‌ای در این خصوص برای این مناطق به تصویب رسیده است.

ظاهرا براساس هیچکدام از قوانین فوق جذب صورت نمی پذیرد. اعتراض باید به هیات های رسیدگی مناطق فوق که از نمایندگان کارگر ، کارفرما و منطقه آزاد تشکیل شده است انجام گردد . متاسفانه در اساسنامه این مناطق آمده اند و از شمول قانون کار خود را خارج کرده اند . جای تاسف است .

 آنطور که شنیده ام افغانی ها در این مناطق به ایرانی ها ترجیح داده می شوند . بعضا شنیده ام در بعضی مواقع شرایط کار در این مناطق به برده داری شبیه شده است . هر چند مراکزی در این مناطق هستند که تا حدی قوانین را رعایت می کنند و کارگرانشان را بیمه نیز کرده اند .

با تشکر