در قانون کار و قرارداد کار توسط (180 امتیاز)
با سلام واحترام حضور برادر ارجمند جناب آقای برومند

با تشکراز پاسخی که به سئوال بنده فرمودید سئوالی دیگری که برای بنده مطرح شد اینکه به ترتیب در ماده 124 و تبصره 4 ماده 117 قانون مدیریت خدمات کشوری آمده که:

ماده 124 - به كارگيري نيروي انساني در برخي از مشاغل كه سازمان اعلام مي دارد در سقف پستهاي سازماني مصوب و مجوزهاي استخدامي براساس قانون كار امكانپذير مي‌باشد.

تبصره4 ماده 117- كارمنداني كه با رعايت ماده 124 مطابق قانون كار جمهوري اسلامي ايران در دستگاه‌هاي اجرائي اشتغال دارند از شمول اين قانون( قانون مدیریت خدمات کشوری) مستثي مي‌باشند.

با عنایت به مواد قانونی فوق، سئوال بنده این است که مستثنی بودن افرادی که مطابق قانون کار در دستگاه های اجرائی و دولتی بکار گرفته می شوند موقع بکارگیری با تشریفات قانونی،قانون کار باید جذب شوند یا  قانون مدیریت خدمات کشوری؟به عبارت دیگر این افراد ،در بدو استخدام با تشریفات، قانون مدیریت خدمات کشوری جذب و پس از جذب شدن مشمول قانون کار خواهند شد؟لطفا بنده را راهنمایی فرمایید ممنون
1 پاسخ
توسط (55,060 امتیاز)
با سلام

بله . گروهی از افراد با توجه به قانون مدیریت خدمات کشوری جذب می شوند ولی با توجه به نوع کار تحت شمول قانون کار قرار می گیرند .

با توجه به قوانین و مقررات مربوط به کار و تامین‌اجتماعی گروه‌ها و افراد تحت پوشش تامین‌اجتماعی قرار دارند و کارفرما موظف است آن‌ها را نزد سازمان تامین‌اجتماعی بیمه کند. (به بند 4 و بند 6 و بند 7 و بند 9  دقت کنید هر چند احتمالا منظور شما بند 14 است .)

١- کسانی که در کارگاه‌ها و کارخانه‌های مشمول قانون کار مشغول به کارند و به هر عنوان در مقابل دریافت مزد، حقوق، سهم سود و سایر مزایا به درخواست کارفرما کار می‌کنند. هرگونه فعالیتی که در قبال دستمزد باشد مشمول مقررات تامین‌اجتماعی است و فرقی نمی‌کند کار موقت، پاره‌وقت، ساعتی، دائمی و... باشد.

٢- کارکنان نهادهای انقلابی از قبیل جهاد سازندگی، بنیاد شهید، نهضت سوادآموزی، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و...

٣- کارکنان جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران و کمیته امداد امام خمینی (ره)

٤- کارکنان دستگاه‌های دولتی که مشمول نظام حمایتی خاص نیستند و همچنین افرادی که برای مشاغل کارگری در دستگاه‌های دولتی استخدام می‌شوند مشمول قانون تامین‌اجتماعی هستند.

٥- کارکنان پیمانکاری‌ها که در چارچوب قراردادهای کار فردی مشمول قانون کار نمی‌شوند
براساس ماده ٣٨ قانون تامین‌اجتماعی مشمول قانون تامین‌اجتماعی هستند.

٦- کلیه کارمندان پیمانی دستگاه‌های اجرائی از لحاظ برخورداری از مزایای تامین‌اجتماعی نظیر بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت، درمان با رعایت این قانون مشمول قانون تامین‌اجتماعی هستند.

٧- کارکنان شرکت‌های دولتی که برای مشاغل کارگری استخدام می‌شوند تابع مقررات قانون کار و تامین‌اجتماعی هستند.

٨- اتباع بیگانه که در ایران مشغول به کارند، در صورتی که در کشور خود از خدمات تامین‌اجتماعی برخوردار نباشند، براساس شرایط ماده ٥ قانون تامین‌اجتماعی مشمول مقررات این قانون می‌شوند (اتباع بیگانه کشورهای پیوسته به مقاوله‌نامه شماره ١٩ سازمان بین‌المللی کار مشمول حوادث ناشی از کار می‌شوند).

٩- کارکنان شرکت مخابرات ایران، شرکت ملی فولاد، سازمان بنادر و کشتیرانی، شرکت ملی صنایع ایران و شرکت سهامی تهیه و توزیع علوفه براساس قرارداد خاص مشمول مقررات تامین‌اجتماعی هستند.

١٠- باغداری و فعالیت‌های مرتبط با امور کشاورزی شامل تولید و پرورش ماکیان، کلیه فعالیت‌های مربوط به باغات مرکبات، خرما، پسته، چای، برنج و.. کلیه فعالیت‌های مربوط به شیلات و صنعت نوغان، پرورش ماهی، زنبورعسل و کرم ابریشم، کارکنان شاغل در باغات میوه، انواع نباتات، اشجار، پرورش گل و گیاهان زینتی و...

١١- دامداران بر اساس ماده ٧ قانون تامین‌اجتماعی از اول مردادماه ١٣٦٤ مشمول مقررات تامین‌اجتماعی قرار گرفته‌اند.

١٢- کارکنان مطبوعات بر اساس بخشنامه ٣١٥ فنی

١٣- کارکنان شاغل در واحدهای صنفی

١٤- کلیه کارکنان سازمان‌های مناطق آزاد تجاری- صنعتی

١٥- کارکنان شهرداری‌ها (به غیر از تهران)

١٦- کلیه کارکنان دفاتر اسناد رسمی

١٧ - قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع‌دستی

١٨- کارگران ساختمانی بر اساس قانون بیمه اجباری کارگران ساختمانی

١٩- رانندگان وسایط نقلیه عمومی بین‌شهری و درون‌شهری

با تشکر