در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
شرح استفاده همزمان از بیمه شخص ثالث مقصر و بیمه بدنه خودرو زیان‌دیده به چه صورت خواهد بود؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)

چنان‌چه خسارت وارده به خودرو زیان‌دیده بیشتر از سقف تعهدات مالی بیمه‌نامه شخص ثالث اتومبیل مقصر حادثه باشد، مالک خودرو آسیب‌دیده می‌تواند برای دریافت مابه‌التفاوت خسارت اتومبیل خود، به شرکت صادرکننده بیمه‌نامه بدنه اتومبیل مراجعه نماید.

در تصادفات، به دو صورت می‌توان از بیمه بدنه اتومبیل استفاده کرد:

  1.  شخص به هر میزان و درصد در تصادف مقصر باشد. (بدون احتساب خسارت‌های حقوقی، آتش سوزی، سرقت و...)
  2.  سقف تعهدات مالی بیمه‌نامه شخص ثالث اتومبیل مقصر جوابگوی خسارت خودرو زیان‌دیده نباشد.

به این نکته توجه داشته باشید که، قبل از اقدام برای تعمیر و بازسازی خودرو، اگر دارای بیمه‌نامه بدنه اتومبیل هستید، لازم است خودرو زیان‌دیده توسط کارشناس بیمه‌گر مورد بازدید و ارزیابی خسارت قرار گیرد.

از آنجا که ذی‌نفع به شرکت بیمه نیابت حقوقی برای بازیافت خسارت از مقصر اعطا می‌نماید، حق هیچ‌گونه سازش و مصالحه با مقصر حادثه نخواهد داشت (لازم است این موضوع بصورت تأكیدی به اطلاع بیمه‌گذار برسد) در صورت سازش بیمه‌گذار با مقصر، شرکت بیمه می‌تواند مبلغ خسارت و کلیه هزینه‌های دادرسی همچنین هزینه‌های كه متضرر شده است از بیمه‌گذار دریافت نماید (استناد به ماده 30 قانون بیمه 1316 و ماده14 آئین‌نامه 53 شورای عالی بیمه 09/12/1384).

در چنین مواقعی، همزمان با تشکیل پرونده خسارت بیمه بدنه اتومبیل، کلیه مدارک و مستندات مرتبط با بیمه شخص ثالث خودرو مقصر به شرکت بیمه تحویل می‌گردد تا از محل بیمه بدنه، خسارت را بصورت کامل پرداخت نماید و از طریق واحد حقوقی شرکت متبوع خود، جهت بازیافت خسارت از محل بیمه شخص ثالث اتومبیل مقصر حادثه، اقدام می‌نماید.

مثال:

دو کامیون با یکدیگر برخورد می‌کنند، کامیون (الف) نسبت به کامیون (ب) مقصر شناخته می‌شود. سقف تعهد بیمه‌نامه کامیون مقصر، 000/000/55 ریال است و میزان خسارت وارده به کامیون زیان‌دیده، 000/000/100 ریال می‌باشد.

زیان‌دیده از محل بیمه شخص ثالث مقصر 000/000/55 ریال، دریافت نموده و مابقی خسارت خود را، به میزان000/000/45 ریال پس از كسر كسورات قانونی مانند فرانشیز، استهلاك و داغی، از محل بیمه بدنه اتومبیل خودش دریافت می‌نماید و شركت بیمه به میزان پرداختی از محل بیمه بدنه قائم مقام زیان‌دیده بوده و به مسبب حادثه جهت بازیافت خسارت رجوع خواهد نمود.