در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
مرجع صادرکننده مجوز ترسیم کروکی فرضی تصادف صحنه به هم خورده، چه نهادی است؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)

(ماده [1]261، ماده [2]263 و ماده [3]264  قانون آئين دادرسي دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب
(امور مدني- جوع به كارشناس) مصوب 21/01/1379)

با درخواست یکی از طرفین تصادف و يا كارشناس بدوي راهور به اين دليل كه امكان اظهار نظر در خصوص حادثه وجود نداشته است، شوراهای حل اختلاف و مراجع قضایی (دادسراها و دادگاه‌ها)، مجوز ترسیم کروکی فرضی تصادف صحنه به هم خورده را صادر می‌نمایند.

طرفين حادثه می‌توانند درخواست بازسازي صحنه حادثه و ترسیم کروکی فرضی را به مراجع انتظامي و قضايي تقدیم کنند.

با دستور مقام قضايي، صحنه تصادف توسط افسران شاغل يا بازنشسته کارشناس تصادفات، بازسازي و بر اساس اظهارنظر طرفين کارشناسي مي‌شود.

به دلیل اینکه کروکی فرضی به دستور مقام قضایی صادر می‌گردد، اعتبار آن همانند کروکی اصلی اولیه می‌باشد و مورد تأیید کلیه شرکت‌های بیمه و صندوق تأمین خسارت‌های بدنی خواهد بود.

در تصادفات صحنه به هم خورده، به دلیل حساسیت خاصی که دارد، گزارش پلیس، نظریه پزشکی قانونی در خصوص مصدومان و متوفیان حادثه، اظهارات طرفین و اوراق بازجویی آنها، اظهارت شهود، بازدید وسائل نقلیه، بازدید از محل وقوع حادثه، در ترسیم کروکی فرضی مد نظر قرار می‌گیرد.

1- ماده 261 قانون آئين دادرسي (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب 1379:

 كارشناس مكلف به قبول امر كارشناسي كه از دادگاه به او ارجاع شده مي‌باشد، مگر اين كه داراي عذري باشد كه به تشخيص دادگاه موجه شناخته شود، در اين صورت بايد قبل از مباشرت به كارشناسي مراتب را به طور كتبي به دادگاه اعلام دارد. موارد معذور بودن كارشناس همان موارد معذور بودن دادرس است.

2- ماده 263 قانون آئين دادرسي (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب 1379:

درصورت لزوم تكميل تحقيقات يا اخذ توضيح از كارشناس، دادگاه موارد تكميل و توضيح را در صورت مجلس. منعكس و به كارشناس اعلام و كارشناس را براي اداي توضيح دعوت مي‌نمايد. درصورت عدم حضور، كارشناس جلب خواهد شد هرگاه پس از اخذ توضيحات، دادگاه كارشناسي را ناقص تشخيص دهد، قرار تكميل آن را صادر و به همان كارشناس يا كارشناس ديگر محول مي‌نمايد.

3- ماده 264 قانون آئين دادرسي (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب 1379:

دادگاه حق‌الزحمه كارشناس را با رعايت كميت و كيفيت و ارزش كار تعيين مي‌كند. هرگاه بعد از اظهار نظر كارشناس معلوم گردد كه حق‌الزحمه تعيين شده متناسب نبوده است، مقدار آن را به طور قطعي تعيين و دستور وصول آن را مي‌دهد.