در دیه و بیمه خودرو توسط (5,420 امتیاز)
مراحل ترسیم کروکی فرضی یا صحنه به هم خورده تا پرداخت خسارت به چه صورت می‌باشد؟
1 پاسخ
توسط (5,420 امتیاز)

(ماده [1]57، ماده [2]58، ماده [3]60 و ماده [4]68 قانون آئين دادرسي دادگاه‌هاي عمومي و انقلاب (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب 21/01/1379)

1- مراجعه به کلانتری محل تصادف و اعلام وقوع حادثه پيش آمده.

2- تنظیم شکوائیه علیه مقصر توسط زیان‌دیده یا بستگان درجه یک طرفين يا وكلاي آن.

3- ارسال تقاضای تنظیم کروکی طی یک نامه رسمی توسط رئیس کلانتری به قاضي دادگستری و معرفی مقصر و زیان‌دیده.

4- ترسيم كروكي توسط کارشناس رسمی دادگستری به دستور مقام محترم قضائی.

5- در صورتی که خسارت مالی باشد اصل کروکی به همراه مدارک مربوطه (بدنه یا ثالث)    می بایست به شرکت بیمه ارائه گردد.

6- در صورتی که خسارت هم جانی و هم مالی باشد می‌بایست مراحل ذیل را تا صدور رأی دادگاه ادامه داد، اما نیاز نیست برای دریافت خسارت(مالی) خودرو منتظر به صدور رأی دادگاه بود این موضوع فقط برای تصادفات جانی صدق می‌کند.

7- معرفی زیان‌دیده یا زیان‌دیدگان به پزشکی قانونی

8- ارسال پرونده به دادسراي منطقه. (ارجاع از طريق كلانتري محل وقوع حادثه صورت خواهد گرفت)

9- تنظیم دادخواست علیه مقصر در دادسرا. (پس از احضار)

10- پرسش و پاسخ از مقصر و زیان‌دیده در خصوص نحوه وقوع حادثه در دادسرا.

11- معاينات نهائي توسط پزشكي قانوني و اعلام ختم درمان.

1- ماده 257 قانون آئين دادرسي (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب 21/01/1379:

دادگاه مي‌تواند راساً يا به درخواست هريك از اصحاب دعوا قرار ارجاع امر به كارشناس را صادر نمايد. در قرار دادگاه، موضوعي كه نظر كارشناس نسبت به آن لازم است و نيز مدتي كه كارشناس بايد اظهار عقيده كند، تعيين مي‌گردد.

2- ماده 258 قانون آئين دادرسي (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب  21/01/1379:

دادگاه بايد كارشناس مورد وثوق را از بين كساني كه داراي صلاحيت در رشته مربوط به موضوع است، انتخاب نمايد و درصورت تعدد آنها، به قيد قرعه انتخاب مي‌شود. درصورت لزوم تعدد كارشناسان، عده منتخبين بايد فرد باشد تا درصورت اختلاف نظر، نظر اكثريت ملاك عمل قرار گيرد. تبصره اعتبار نظر اكثريت درصورتي است كه كارشناسان از نظر تخصص با هم مساوي باشند.

3- ماده 260 قانون آئين دادرسي (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب  21/01/1379:

پس از صدور قرار كارشناسي و انتخاب كارشناس و ايداع دستمزد، دادگاه به كارشناس اخطار مي‌كند كه ظرف مهلت تعيين شده در قراركارشناسي، نظر خود را تقديم نمايد. وصول نظر كارشناس به طرفين ابلاغ خواهد شد، طرفين مي‌توانند ظرف يك هفته از تاريخ ابلاغ به دفتر دادگاه مراجعه كنند و با ملاحظه نظر كارشناس چنانچه مطلبي دارند نفياً يا اثباتاً بطور كتبي اظهار نمايند. پس از انقضاي مدت يادشده، دادگاه پرونده را ملاحظه و درصورت آماده بودن، مبادرت به انشاي رأي مي‌نمايد.

4- ماده 268  قانون آئين دادرسي (امور مدني- رجوع به كارشناس) مصوب  21/01/1379:

طرفين دعوا در هر مورد كه قرار رجوع به كارشناس صادر مي‌شود، مي‌توانند قبل از اقدام كارشناس يا كارشناسان منتخب، كارشناس يا كارشناسان ديگري را با تراضي، انتخاب و به دادگاه معرفي نمايند. در اين صورت كارشناس مرضي الطرفين به جاي كارشناس منتخب دادگاه براي اجراي قرار كارشناسي اقدام خواهد كرد. كارشناسي كه به تراضي انتخاب مي‌شود ممكن است غير از كارشناس رسمي‌باشد.