در بیمه آتش سوزی توسط
طبق کدام ماده قانونی بیمه موظف است هزینه گزارش آتش نشانی را بدهد؟
1 پاسخ
توسط (28,870 امتیاز)

با سلام

تهیه گزارش آتش نشانی و پرداخت هزینه احتمالی ( مالی ) مورد تقاضای آن سازمان جهت ارائه گزارش، بعهده بیمه گذار نیست (به عبارتی تعیین علت حادثه به عهده بیمه گذار نیست )
۸- درصورتی که درگزارش سازمان آتش نشانی عمدی بودن آتش سوزی درج گردد،شرکت بیمه نمی تواند به بهانه مندرجات گزارش آتش نشانی ازپرداخت خسارت خودداری نماید! گزارش مقامات آتش نشانی صرفأ یک اظهارنظر کارشناسی مستقل است . اعتبارآن تابع شرایط خاصی است . عمدی بودن آتش سوزی دلیلی برعدم تعهد شرکت بیمه نیست !!!

خسارت‌ و هزينه‌هاي‌ قابل‌ تأمين‌
بيمه‌ مركزي‌ ايران‌ در راستاي‌ اهداف‌ خود براي‌ تنظيم‌ و تعميم‌ و هدايت‌ امر بيمه‌ در ايران‌ و حمايت‌بيمه‌گذاران‌ و بيمه‌ شدگان‌ شرايط جديد بيمه‌نامه‌هاي‌ آتش‌سوزي‌ را در تاريخ‌۲۷/۸/۶۶ به‌ تصويب‌شوراي‌ عالي‌ بيمه‌ رسانيد و شركتهاي‌ بيمه‌ موظف‌ شدند كه‌ شرايط جديد را از سال‌ ۱۳۶۷ به‌ اجرادرآورند. ۳ سال‌ بعد از اين‌ تاريخ‌، تعرفه‌ بيمه‌ آتش‌سوزي‌ و خطرات‌ اضافي‌ (تبعي‌) مشتمل‌ بر ۱۶ ماده‌ و۷ تبصره‌ در تاريخ‌ ۴/۶/۱۳۷۰ به‌ تصويب‌ شوراي‌ عالي‌ بيمه‌ رسيد و براساس‌ آن‌ خطرات‌ آتش‌سوزي‌ به‌۹ طبقه‌ تقسيم‌ گرديد كه‌ حداقل‌ نرخ‌ طبقه‌ يك‌ ۰/۳ در هزار وطبقه‌ نه‌ ۴/۲ در هزار تعيين‌ شد.
براساس‌ شرايط جديد، خسارت‌ و هزينه‌هاي‌ قابل‌ تأمين‌ آن‌ به‌ شرح‌ زير مشخص‌ شده‌ است‌.
۱- خسارتهاي‌ مستقيم‌ ناشي‌ از آتش‌، صاعقه‌ و انفجار داراي‌ پوشش‌ بيمه‌اي‌ است‌.
۲- خسارت‌ و هزينه‌هايي‌ كه‌ به‌ منظور جلوگيري‌ از توسعه‌ خسارت‌ از طرف‌ بيمه‌گذار انجام‌مي‌شود تحت‌ پوشش‌ بيمه‌اي‌ است‌.
۳- هزينه‌هاي‌ ناشي‌ از نقل‌ مكان‌ ضروري‌ مورد بيمه‌ و يا خسارات‌ ناشي‌ از اين‌ گونه‌ عمليات‌ كه‌ به‌منظور نجات‌ كالاي‌ مورد بيمه‌ صورت‌ پذيرفته‌ باشد.
۴-در صورت‌ موافقت‌ بيمه‌گر و پرداخت‌ حق‌ بيمه‌ اضافي‌ مربوط، مي‌توان‌ خطرات‌ اضافي‌(تبعي‌) ديگري‌ از قبيل‌ زلزله‌، طوفان‌، سيل‌، سقوط هواپيما، ضايعات‌ آب‌ و برف‌ و شكست‌ شيشه‌ راتحت‌ پوشش‌ قرارداد. اين‌ خطرات‌ اضافي‌ معمولا به‌ صورت‌ يك‌ الحاقيه‌ جداگانه‌ و ضميمه‌ بيمه‌نامه‌اصلي‌ تحت‌ پوشش‌ بيمه‌اي‌ قرار مي‌گيرد.
در صورت‌ بروز خسارت‌ در محل‌ و مكان‌ مورد بيمه‌، خسارات‌ قابل‌ پرداخت‌ در هر مورد نمي‌تواند بيشتر از مابه‌التفاوت‌ ارزش‌ هريك‌ از اقلام‌ بيمه‌ شده‌ بلافاصله‌ قبل‌ و بعد از وقوع‌ خسارت‌ و يا در صورت‌خسارت‌ كلي‌ بيشتراز مبلغ‌ بيمه‌ شده‌ هريك‌ از اقلام‌

وظایف آتش نشان

  • حمل و نقل وسایل و تجهیزات آتش نشانی

  • کنترل کردن و خاموش کردن آتش

  • نجات مصدومان و قربانیان از محل های آتش سوزی، صحنه تصادفات و سایر موقعیت های خطرناک

  • کنترل کردن نشت مواد شیمیایی و خطرناک

  • نظارت بر عملیات های آتش نشانی و کار آتش نشان ها (مخصوص مسئولان تیم آتش نشانی)

  • تهیه گزارشات روزانه ازعملیات ها (مخصوص مسئولان تیم آتش نشانی)

  • برگزاری دوره های آموزشی در مدارس و سایر مراکز اجتماعی

  • بازرسی ساختمان ها برای اطمینان یافتن از رعایت شدن مسایل ایمنی در آنها

  • ارائه مشاوره حرفه ای به پروژه های ساخت ساختمان ها در خصوص رعایت موارد ایمنی در برابر آتش سوزی

در جایی از قانون ذکر نشده که باید مبلغی را باید به آتش نشانی پرداخت کرد و تهیه گزارش یکی از وظایف اصلی آنهاست