باز هستیم
مشاوره مالیاتی
021-91023784
واتساپ
0 امتیاز
2,174 بازدید
در حسابداری و مالیات توسط (100 امتیاز)
با سلام

شرکتی که فعالیت آن مشمول مالیات و عوارض میباشد اگر فروشی در مناطق ویژه داشته باشد و بابت همان پروزه مجوز فعالیت در آن منطقه ویژه را گرفته باشد و به واسطه دریافت آن مجوز آن فروش از پرداخت مالیات و عوارض معاف شود نسبت به خرید هایی که بابت آن پروژه انجام شده و بابت آن ها مالیات وعوارض پرداخت شده است چه اقدامی باید کرد ؟ آیا می توان آن ها را در اظهارنامه ارزش افزوده اعلام کرد و مبلغ مالیات و عوارض آن را با مالیات و عوارض فروش های مشمول شرکت تهاتر کرد ... ؟ یا اینکه باید ارزش افزوده این خرید ها را به بهای تمام شده آن کالا اضافه کرد ... ؟ اگر این کار را نکنیم چه میشود ... ؟

با تشکر
3 پاسخ
0 امتیاز
توسط (14,300 امتیاز)
سلام.

مالیات و عوارض پرداختی را به عنوان بخشی از بهای تمام شده کالای فروخته شده سند حسابداری بزنید و در اظهارنامه عملکرد دوره مربوط گزارش بفرمایید.

با احترام
برای دریافت مشاوره مالیاتی یا حسابداری اینجا کلیک کنید
توسط (100 امتیاز)
با تشکر از نظر شما
0 امتیاز
توسط (119,010 امتیاز)
به  نظربنده این مبالغ را به عنوان اعتبار دراظهارنامه منظورنمایید وگزینه انتقال به دوره بعدی راانتخاب کنید واگر توسط دریافتیهای پروژه دیگر تسویه شدکه بهتر وگرنه تقاضای دریافت آنرابکنید درهرصورت متقاعدنمودن ممیز به عنوان قبول شدن درقیمت تمام شده بسیارسخته

با احترام
برای دریافت مشاوره مالیاتی یا حسابداری اینجا کلیک کنید
توسط (100 امتیاز)
با تشکر ...

من هم همین کار را میخواهم انجام بدهم  چون در دوره های بعد قابل تهاتر است ... اما  به نظر شما امکان دارد اعتبار را رد کنند به خاطر این کار ... یا دفاتر را رد کنند ... ؟
توسط (119,010 امتیاز)
نخیر این حق شماست حتی اگر تهاترنشود وشماهم نخواهید وجه آنرادریافت کنید توجه داشته باشید این مبالغ قابل تهاتر با دیگرمالیاتها نظیرعملکردنیست
توسط (100 امتیاز)
با تشکر فراوان ...  : )
توسط (14,300 امتیاز)

سلام،

مطابق با تبصره 2 ماده 17 قانون مالیات بر ارزش افزوده:

«در صورتی که مؤدیان به عرضه کالا یا خدمت معاف از مالیات موضوع این قانون اشتغال داشته باشند ویا طبق مقررات این قانون مشمول مالیات نباشند، مالیاتهای پرداخت شده بابت خرید کالا یا خدمت تا این مرحله قابل استرداد نمی باشد.»

نیازی به «متقاعد نمودن» ممیز نیست. مطابق نص صریح تبصره 5 ماده 17 همان قانون:

«آن قسمت از مالیاتهای ارزش افزوده پرداختی مؤدیان که طبق مقررات این قانون قابل کسر از مالیاتهای وصول شده یا قابل استرداد نیست، جزء هزینه های قابل قبول موضوع قانون مالیاتهای مستقیم محسوب می شود.»

طبق بخشنامه 200/94/47 مورخ 94/05/10 و اشاره به آن طبق نظر اکثریت اعضای شورای عالی مالیاتی در بخشنامه  شماره 260/96/127 مورخ 96/09/28 پذیرش اعتبار و استرداد  مالیات و عوارض پرداختی فروش در منطقه آزاد موضوعیت ندارد.

ضمنا در سوال شما ابهام وجود دارد. فرمودید مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده هستید، اما برای یک پروژه مجوز منطقه آزاد دارید. مقیم هستید یا خیر.

 

توسط (100 امتیاز)

با سلام ...

بله شرکت مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده میباشد اما برای این پروژه که در منطقه ویژه مباشد چون آنها گفتند که ما معاف از مالیات هستیم شما هم مجوز بگیرید که معاف شوید که ما این مجوز را گرفتیم و طبق بخشنامه  200/93/29 کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی که در مناطق یاد شده با اخذ مجوز از مراجع ذی صلاح به فعالیت مبادرت می نمایند،مقیم محسوب می گردند و بنا به مراتب مذکور و مطابق با ماده 13 قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری- صنعتی جمهوری اسلامی ایران مصوب 7/6/1372 و اصلاحات بعدی آن و فراز پایانی ماده«4» قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران مصوب 11/03/1384 و حکم ماده 52 قانون مالیات بر ارزش افزوده، فعالیت های دارای مجوز از مراجع ذی صلاح در مناطق یاد شده،مشمول پرداخت مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده نخواهند بود .

ما کالاها را در تهران تولید کردیم و به آنجا بده و نصب کرده ایم ....

و این فروش تنها فروش معاف از مالیات ما در این فصل میباشد و بقیه فروش ها مشمول مالیات و عوارض است ... یعنی شما میفرمایید که اگر من اعتباری که بابت خرید های این پروژه پرداخت کرده ایم با اعتبار دریافتی از سایر فروشهایی که مشمول مالیات و عوارض بوده است تهاتر کنم بعدا آن را رد میکنند ؟

با تشکر ... ؟

توسط (14,300 امتیاز)
سلام،

طبق تبصره 3 ماده 17 قانون مالیات بر ارزش افزوده:

در صورتی که مؤدیان به عرضه توأم کالاها یا خدمات مشمول مالیات ومعاف از مالیات اشتغال داشته باشند، صرفاً مالیاتهای پرداخت شده مربوط به کالاها یا خدمات مشمول مالیات در حساب مالیاتی مؤدی منظور خواهد شد

احتمالا موقع ارسال اظهارنامه دوره مربوطه و پرداخت مشکلی پیش نخواهد آمد، اما زمان رسیدگی پرونده دوره مربوطه (که ممکنه سالها بعد انجام بشه)، حتما به این نکته توجه میکنن و نسبت فروش مشمول و غیرمشمول شما رو مدنظر قرار میدن. این مسئله تو همون بخشنامه 260/96/127 هم مورد تاکید قرار گرفته.
توسط (100 امتیاز)
با تشکر فراوان از شما  ...
توسط (119,010 امتیاز)
ممنون ازاقای فدایی نکته قابل تاملی بود وهرچند هنوز کامل متقاعدنشده ام ولی به نظرجواب شما قانع کننده تراست حالا  .سوال که پیش میاد؟؟درگزارش فصلی چجوری عمل کنند ؟که مغایرت بین ایشان وفروشنده پیش نیاد چون فروشنده قیمت کالا را ثبت میکنند وارزش افزوده را جداگانه ..موردبعدی موقع حسابرسی ارزش افزوده مغایرت بین هریداروفروشنده پیش میاد
توسط (119,010 امتیاز)
ممنون ازاقای فدایی نکته قابل تاملی بود وهرچند هنوز کامل متقاعدنشده ام ولی به نظرجواب شما قانع کننده تراست حالا  .سوال که پیش میاد؟؟درگزارش فصلی چجوری عمل کنند ؟که مغایرت بین ایشان وفروشنده پیش نیاد چون فروشنده قیمت کالا را ثبت میکنند وارزش افزوده را جداگانه ..موردبعدی موقع حسابرسی ارزش افزوده مغایرت بین خریداروفروشنده پیش میاد
توسط (14,300 امتیاز)
درج ارزش افزوده در معاملات فصلی و احتساب اون در حساب ها به عنوان بخشی از بهای تمام شده مشکلی ایجاد نمیکنه. همینطور در حسابرسی ارزش افزوده. وقتی قانون منع کرده از احتساب اعتبار، مغایرت هم توجیه داره. ضمن این مورد که همخوانی نظیر به نظیر اطلاعات طرف های یک معامله ملاک درستی اسناد و مدارک و قبولی دفاتر نیست. گزارشاتی که گاهی به علت مغایرت و در نتیجه علی الراس شدن اشخاص ختم میشه باید مبنای منطقی و قانونی داشته باشه. هر اختلاف ثبتی بین طرفین، مغایرت محسوب نمیشه
توسط (14,300 امتیاز)

در ضمن برای پر کردن اظهارنامه ارزش افزوده، در جدول 3 (محاسبه مانده ماليات و عوارض پرداختي قابل كسر يا استرداد) فیلدی وجود دارد که می تونید مالیات پرداختی غیر قابل استرداد (موضوع تبصره 2،3،4 ماده17) را جداگانه نشون بدید.

 

0 امتیاز
توسط (2,650 امتیاز)
طبق  قانون مالیات بر ارزش افزوده ، آن بخش از مالیاتهای ارزش افزوده که بابت تولید و عرضه کالاهای معاف از مالیات پرداخت می شود ، به عنوان اعتبار پذیرفته نخواهند شد. ولی احتساب آنها در بهای تمام شده ( هزینه ها) کاملا قانونی است. و جزو موارد قابل قبول هزینه ها است.

بنابراین در سئوال بالا، پاسخ بسیار شفاف است . این مبالغ به عنوان اعتبار لحاظ نخواهد شد. بلکه جزیی از بهای تمام شده هستند.

با احترام
برای دریافت مشاوره مالیاتی یا حسابداری اینجا کلیک کنید

مشاوره های مشابه

مشاوره رایگان
0 امتیاز
1 پاسخ 2,810 بازدید
تماس با بیدبرگ
درباره بیدبرگ
قوانین بیدبرگ

.
.
...