در پرداخت حق بیمه توسط
سلام بنده یک سوال دارم که سوال تقریبا 12000 نیروی غیررسمی کمیته امداد می باشد ،  برابر بخشنامه های کمیته امداد ، این نهاد حق بیمه ما را پرداخت نمی کند و ما باید بصورت ساعتی یا حجمی کار بکنیم و خودمان حق بیمه را در قالب بیمه اختیاری و خویش فرما پرداخت کنیم ، خواستم بپرسم آیا در قانون تامین اجتماعی و قانون خدمات کشوری و ... بند و ماده ای وجود دارد که گفته باشد " اگر فردی در یک ارگان یا یک نهاد یا یک شرکت و ... کار بکند آن سازمان یا نهاد یا اداره یا شرکت و .... موظف به پرداخت حق بیمه این فرد می باشد و آن فرد خودش نباید حق بیمه را پرداخت نماید ؟
ممنون میشم اگر جواب بدهید .
2 پاسخ
توسط

با سلام

 کسانی که در محل یا جایی مشغول به کار می شوند یکی از حالات زیر را دارند. در واقع مشمول یکی از موارد زیر می شوند که هر کدام از نظر بیمه و تامین اجتماعی در چارچوب قانون تعیین تکلیف شده اند :

1- کارکنان رسمی دولت : این افراد مشمول قوانین اداری واستخدام کشوری و قانون مدیریت خدمات کشوری می باشند و از نظر بیمه و تامین اجتماعی مشمول صندوق بازنشستگی کشوری قرار دارند.

2-نیرو های نظامی ، انتظامی و افزار مندان :که این گروه مشمول قانون استخدامی خود بودن و از نظر تامین اجتماعی مشمول صندوق بیمه ای نیرو های مسلح قرار دارند.

3- کسانی که در بخش خصوصی، کارگاه ها ،شرکت ها و کارخانجات مشغول به کار هستند که این افراد از نظر نظام استخدامی مشمول قانون کار و از نظر بیمه مشمول تامین اجتماعی قرار دارند.

4- کارکنان پیمانی : این افراد به طور موقت در دستگاه های اداری و دولتی مشغول به کار می شوند و از نظر اداری و استخدامی مشمول آیین نامه استخدام پیمانی بوده و بر اساس همین ایین نامه نیز از نظر بیمه تحت پوشش صندوق تامین اجتماعی قرار دارند.

5-عده ای در دستگاه های دولتی به عنوان نیروی خدماتی مشغول می شوند که این افراد مشمول قانون کار بوده و از نظر بیمه مشمول تامین اجتماعی قرار دارند. مشاغل این گروه طبق قانون مشخص و تعیین شده است.

وضعیت شما با یکی از موارد فوق تطبیق می کند که به نظر می رسد مورد شما کارمند پیمانی باشد. می توانید به آیین نامه استخدام پیمانی مراجعه کنید.

توسط (44,340 امتیاز)
با سلام
به موجب لایحه قانونی عدم شمول مقررات قانون کار درباره کارکنان نهادهای انقلابی مصوب 1359.4.13  نهادها و ارگان های انقلابی مانند: کمیته امداد و بنیاد شهیدو...، مشمول قانون کار نیستند، در نتیجه بررسی شکایات آن ها از کارفرما  از حوزه و اختیار قانون کار و ادارات کار و امور اجتماعی خارج است، از طرف دیگر به دلیل اینکه این نهادها صبغه دولتی دارند، ماهیت بازرسی ندارند، یعنی اینکه بازرس تامین اجتماعی مجاز به ورود به این نهاد ها نمی باشد. به نظر می رسد دیوان عدالت صالح به بررسی شکایت متشاکیان آن نهادها باشد، گر چه دیده شده در برخی موارد، دیوان عدالت نیز متشاکیان را به سازمان تامین اجتماعی حواله داده است.