قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (28,560 امتیاز)
حق ناهار و هزینه غذا در قانون کار چگونه است ؟
1 پاسخ
قبل توسط (133,890 امتیاز)

بهترین پاسخ

حق غذا یا حق ناهار مطابق ماده ۱۵۱ قانون کار در نظر گرفته می شود.

در کارگاه‌هایی که برای مدت محدود به منظور انجام کاری معین (‌راه‌سازی و مانند آن) دور از مناطق مسکونی ایجاد می‌شوند،‌کارفرمایان موظف هستند سه وعده غذای مناسب و ارزان قیمت (‌صبحانه، نهار و شام) برای کارگران خود فراهم نمایند، که حداقل یک وعده آن باید‌ غذای گرم باشد. در این قبیل کارگاه‌ها به اقتضای فصل، محل و مدت کار، باید خوابگاه مناسب نیز برای کارگران ایجاد شود.

بنابراین،‌ حق ناهار برای شغل هایی است که به منظور انجام کار معین دور از محل اقامت کارگر مانند راه سازی انجام می شود در نظر گرفته می شود.

در سایر کارگاه ها، مطابق عرف تصمیم گرفته می شود.

در صورتی که کارفرما ناهار برای پرسنل فراهم می کند و در قرارداد کار ذکر شود مبلغ ناهار از حقوق کسر می گردد،‌ کارفرما می تواند نسبت به کسر مبلغ حق غذا طبق قانون کار از حقوق پرسنل اقدام کند.