قبل در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (24,280 امتیاز)
در صورت ترک کار کارگر به علت عدم پرداخت حقوق، تسویه حساب با کارگر به چه صورت است ؟

آیا همه مزایا از جمله عیدی و سنوات به صوت کامل باید پرداخت شود یا اینکه به علت ترک کار کارگر باید جریمه شود ؟
1 پاسخ
قبل توسط (39,130 امتیاز)
ویرایش شده قبل توسط

بهترین پاسخ

ترک کار موجب محرومیت کارگر از حقوق و مزایای ایام گذشته، که جزء حقوق مکتسب کارگر بر ذمه کارفرما است، نمی گردد. و در قانون کار نیز تصریحاً و تلویحاً به مجازات کارگر در ترک کار با عدم پرداخت حق سنوات اشاره نشده است.

بر اساس بخشنامه شماره 25138 مورخ 16/3/1390 وزارت کار و امور اجتماعی در بند ۴  و ۵ دستورالعمل شماره (17) روابط کار آمده است که:

  • با توجه به اینکه قانونگذار برای ترک کار مزایای پایان کار در نظر نگرفته است، چنانچه کارگر دارای قرارداد کار دائم باشد و مبادرت به ترک کار نماید مزایای پایان کار (حق سنوات) به وی تعلق نخواهد گرفت.

  • چنانچه کارگر دارای قرارداد کار مدت موقت باشد و مبادرت به ترک کار نماید، در صورتی که مزایای پایان کار قراردادهای سابق را در هنگام اتمام هر قرارداد دریافت نموده باشد یا آن مزایا به حساب او منظور شده باشد، صرفاً مزایای پایان کار آخرین قرارداد به وی تعلق نمی گیرد، لیکن چنانچه قراردادهای قبلی با کارگر تسویه حساب نشده باشد، مستحق مزایای پایان کار کل مدت کارکرد خود نخواهد بود.

اما در دادنامه دیوان عدالت اداری به شماره 9409970956201049 در سال ۹۴  در خصوص تأثیر ترک کار توسط کارگر بر حقوق و مزایای ایام گذشته آمده است:

ترک کار موجب محرومیت کارگر از حقوق و مزایای ایام گذشته، که جزء حقوق مکتسب کارگر بر ذمه کارفرما است، نمی گردد. و در قانون کار نیز تصریحاً و تلویحاً به مجازات کارگر در ترک کار با عدم پرداخت حق سنوات اشاره نشده است.

بنابراین دستور العمل اداره کار در این خصوص توسط دیوان عدالت اداری رد شده است.