دریافت مشاوره تلفنی از متخصص
مشاوره بیمه یا اداره کار
1 پاسخ
قبل توسط (134,090 امتیاز)

بهترین پاسخ

برای دریافت مرخصی استعلاجی بیمه شده باید:

  • براساس گواهی پزشک، معالج نیاز به استراحت داشته باشد. در گواهی های استراحت باید به روشنی نوع بیماری مشخص شود.
  • در ایام بیماری بازخرید، اخراج و ترک کار نشده باشد.
  • دستمزد ایام بیماری را از کارفرما دریافت نکرده باشد.
  • از کار افتاده کلی نباشد.
  • در تاریخ شروع بیماری، اشتغال به کار داشته یا در مرخصی استحقاقی باشد.

چند نکته:

  • پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری، خدمتی است که در مقابل دریافت حق بیمه، از طرف سازمان تامین اجتماعی به بیمه شده ارائه می شود. اعطای این حق منوط به رسمی یا موقتی بودن وضعیت اشتغال کارگر نیست.
  • کارگران ساختمانی که استراحت پزشکی آنان به دلیل حوادث ناشی از کار باشد، نیز مشمول دریافت غرامت ایام ایام بیماری می باشند.
  • در زمان درخواست مرخصی استعلاجی، می بایست رابطه بیمه ای کارگر با سازمان تامین اجتماعی برقرار باشد. لذا کارگر می بایست اشتغال به کار داشته باشد یا در مرخصی استحقاقی باشد.
  • به موجب دادنامه شماره ۵۳۶-۵۳۵ مورخ ۸۵/۷/۳۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری، ادامه پرداخت غرامت دستمزد منوط به دایر بودن کارگاه نیست، بنابراین در مواردی که مرخصی استعلاجی بیمه شده تا پس از تعطیلی کارگاه تداوم می یابد، پرداخت غرامت دستمزد با رعایت سایر شرایط مقرر ادامه خواهد یافت.

در این موارد کمک هزینه بیماری پرداخت نمی شود:

  • بیمه شده ازکارافتاده کلی باشد.
  • در ایام بیماری حقوق یا مزد خود را از کارفرما دریافت کرده باشد.
  • برای استراحت هایی که به دلیل انجام جراحی های زیبایی تجویز می شود.