در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (22,290 امتیاز)
آیا برداشتن شیفت شب توسط پرستار اختیاری هست یا اجباری ؟
1 پاسخ
توسط (6,220 امتیاز)

بله . انجام شیفت شب پرستاری اجباری است.

اولا تبصره ۱ ماده ۸۷ آیین‌نامه اداری و استخدامی کارمندان غیرهیات علمی اعلام  می‌دارد که مؤسسه در راستای فراهم نمودن تسهیلات لازم برای برخورداری همگان از خدمات درمانی در حدود امکانات، به منظور دسترسی عادلانه و به موقع مردم به خدمات نظام سلامت، می‌تواند از حضور کارکنان در خارج از وقت اداری مقرر و یا ایام تعطیل ، که به خدمات آنها در محل کار یا خارج از محل کار نیاز است، استفاده نماید.

در این ماده همچنین تصریح شده است که تنظیم ساعت کار یا شیفت های موظف کارمندان به عهده موسسه می باشد و تمامی کارمندان موسسه موظفند در ساعات تعیین شده به انجام وظایف مربوط بپردازند و در صورتی که در مواقع ضروری، خارج از وقت اداری مقرر و یا ایام تعطیل به خدمات آنان نیاز باشد، بر اساس اعلام نیاز موسسه، مکلف به انجام وظایف محوله در محل کار یا خارج از محل کار حسب مورد در قبال دریافت اضافه کاری یا حق الزحمه برابر مقررات مربوط خواهد بود .  کاملا واضح است که قانونگذار به انجام خدمت بر اساس نیاز بیمارستان و همچنین در مواقع ضروری و خارج از وقت اداری تاکید نموده است.

ثانیا از آئین نامه اجرايی قانون ارتقاء بهره وری کارکنان بالینی نظام سلامت مصوب سال 1388هم می توان چنین استنتاجی داشت زیرا در ماده 1 آن تصریح نموده که شاغلین بالینی به کارکنان رسته بهداشتی درمانی اطلاق می شود که در بیمارستانها و مراکز درمانی شبانه روزی دولتی (کشوری و لشکری) و غیردولتی به بیماران بستری به صورت مستقیم ارائه خدمت می دهند.

لذا در این ماده هم قید خدمت شبانه روزی را تاکید نموده است و شما ناچار به انجام آن هستید