قبل در قانون کار و قرارداد کار توسط (24,280 امتیاز)
قانون استراحت در شیفت شب برای کسانی که شب کار هستند به جه صورت است؟ آیا برای شب کاری استراحت در نظر گرفته نشده است؟
1 پاسخ
قبل توسط (39,130 امتیاز)

بهترین پاسخ
طبق ماده ۵۳ قانون کار، شب کاری به کاری گفته می شود که زمان انجام آن بین 22 تا 6 بامداد است. بر اساس این قانون مزایایی که به شب کاری تعلق می گیرد شامل ۳۵ درصد فوق العاده شب کاری می باشد که به مزد هر ساعت کار موظفی اضافه می شود. در مورد ساعت استراحت در قانون کار صحبتی نشده است و می توان گفت ساعات استراحت جژء ساعت کاری محسوب نمی شود. اما بر اساس ماده ۵۴ قانون کار می توان برای ساعات استراحت در شیفت شب چارچوب قانونی تعریف کرد.

 طبق ماده 54 قانون کار، کاری که در ساعات متوالی انجام نمی یابد و در ساعات معینی از شبانه روز صورت می گیرد،‌کار متناوب گفته می شود. مثل کار کارگران نانوایی ها و رستوران ها که از صبح تا ظهر یا تمام روز را در ساعاتی از بامداد یا ظهر یا شب کار می کنند و باقی ساعات شبانه روز را بیکار هستند.

بر اساس این قانون فواصل تناوب کار در اختیار کارگر است و حضور او در کارگاه الزامی نیست. در کارهای متناوب، ساعات کار و فواصل تناوب و نیز کار اضافی نباید از هنگام شروع تا خاتمه جمعا از 15 ساعت در شبانه روز بیشتر باشد. ساعت شروع و خاتمه کار و فواصل تناوب با توافق طرفین و نوع کار و عرف کارگاه تعیین می گردد.

این به این معناست که در بعضی از کارها که شامل شب کاری می شوند با توافق کارگر و کارفرما می توانند از قانون کار متناوب استفاده کرده و ساعاتی را در شب به عنوان ساعت استراحت کارگر در نظر بگیرند.