در شکایت از کارفرما یا کارگر توسط (100 امتیاز)
باسلام

کارفرمایی به اجبار در روزهای تعطیل رسمی کارمندان را ملزم به حضور میکند  بدون دادن اضافه کار و از طرفی در ماه کارمندان باید اضافه کار اجباری داشته باشند تا مشمول دریافت حقوق کامل با افزایش سال ۱۴۰۱ شوند

در صورتی که داخل قراردادها هیچکدام از این موارد ذکر نشده چطور میتوان این تخلفات را به اداره کار اطلاع داد؟ آیا پیگیری میکنند؟ با سپاس و تشکر فراوان
1 پاسخ
توسط (11,580 امتیاز)
با سلام طبق ماده 62 قانون كار روزجمعه روز تعطيل هفتگي كارگران است و درصورتي كه كارفرما  در اين روز كارگران را به بگمارد مكلف است 40درصد اضافه بر مزد به كارگر پرداخت كند.  به هر حال تعطيل يك روز در هفته الزامي است

مطابق ماده 59درصورت ارجاع كار اضافي به كارگر بايد با موافقت وي و پرداخت 40درصد اضافه بر مزد هر ساعت كار اضافي باشد و ارجاع كار اضافي در روز بيش از 4 ساعت مجاز نيست مگر در شرايط استثنايي وتوافق طرفين .

در صورت تخلف كارفرما از موضوع با داشتن مدارك و مستندات مستدل مثبته براي اثبات اضافه كاري ، جمعه كاري ، تعطيل كاري . (اعم از تصوير پرينت دستگاه ياكارت يا  دفاتر حضور غياب كارگاه ويا مدارك ديگر ...) كه بتواند موجب  اثبات ادعا گردد ،  در اداره كار محل ميتوان طرح دادخواست نمود .