در حقوق ، عیدی ، سنوات و مزایای قانون کار توسط (380 امتیاز)
سلام

میزان عیدی سال 1400 کارمندان ، کارکنان و کارگران دولت و بخش خصوصی چقدر است و چه زمانی پرداخت می شود ؟ لطفا  جدول حداقل و حداکثر حقوق عیدی در سال 1400 رو هم اعلام کنید
1 پاسخ
توسط (329,890 امتیاز)

بهترین پاسخ

با سلام

کارگران مشمول قانون کار با توجه به میزان حقوق دریافتی باید بین 3 میلیون و 822 هزار تومان (حداقل عیدی) تا 5 میلیون و 733 هزار تومان (حداقل عیدی) عیدی بگیرند و هر نوع پرداختی کمتر از این رقم، غیرقانونی است و کارگران حق شکایت دارند. (برای مشاهده فرمول محاسبه عیدی به توضیحات پایین جدول عیدی مراجعه نمایید)

مبلغ عیدی کارمندان و کارکنان دولت برای سال 1400 حدود 1/500/000 تومان می باشد که مبلغ دقیق آن توسط هیات وزیران اعلام می شود که در موقع اعلام در سایت بیدبرگ نیز اعلام می شود.

توجه داشته باشید مبالغ مندرج در جدول برای یکسال کارکرد می باشد و در صورتی که مدت کارکرد کمتر از یکسال باشد مبلغ عیدی به تناسب کارکرد برای مبنای فرمول عیدی اعلام شده در قانون کار میبایست محاسبه و پرداخت شود

جدول عیدی سال 1400

جدول عیدی بر اساس کارکرد

فرمول و نحوه محاسبه عیدی کارگران :

کلیه کارگاه های مشمول قانون کار مکلفند به هر یک از کارگران خود به نسبت یک سال کار معادل شصت روز آخرین مزد ، بعنوان عیدی و پاداش بپردازند. مبلغ پرداختی از این بابت به هر یک از کارکنان نبایستی از معادل نود روز حداقل مزد روزانه قانونی تجاوز کند .

  • تبصره ۱- مبلغ پرداختی به کارکنانی که کمتر از یکسال در کارگاه کار کرده‌اند باید به ماخذ ۶۰ روز مزد و به نسبت ایام کارکرد در سال محاسبه گردد. مبلغ پرداختی از این بابت برای هر ماه نباید از یک دوازدهم سقف تعیین شده در فوق تجاوز نماید .
  • تبصره ۲- در کارگاه هائی که مطابق رویه جاری کارگاه بیش از مبالغ فوق پرداخت می نمایند. عرف کارگاه معتبر خواهد بود .

بند ۱۰ ماده ۹۲ قانون مالیات مستقیم

عیدی سالانه یا پاداش آخر سال جمعاً معادل یک دوازدهم میزان معافیت مالیاتی موضوع ماده 84 قانون مالیات مستقیم است.

فرمول و نحوه محاسبه عیدی کارکنان دولت :

مبلغ عیدی کارکنان دولت براساس میزان امتیاز و همچنین ضریب حقوق شاغلان تعیین می شود. براساس ماده 75 قانون مدیریت خدمات کشوری میزان امتیاز عیدی برای هر سال 5000 است و از سوی دیگر هیات وزیران هر ساله ضریب حقوق را برای مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری مشخص می‌کند و از ترکیب این دو، عیدی کارکنان تعیین می‌شود، ولی در نهایت در روزهای پایانی سال هیات وزیران میزان عیدی را بررسی و رقم آن را نهایی می‌کنند.