در بیمه تامین اجتماعی و اداره کار توسط
سلام

آیا ناشران هم می تونن بیمه تامین اجتماعی بشن

اگه می تونن شرایط بیمه تامین اجتماعی برای ناشران چگونه است
1 پاسخ
توسط
موسسات انتشاراتی تابع قانون کار هستند و کارکنان آن‌ها در زمره مشمولین قانون تامین‌اجتماعی نیز قرار می‌گیرند. انتشاراتی‌ها تا ۵ نفر از پرداخت حق‌بیمه سهم کارفرما (۲۰ درصد) معاف هستند و فقط ۱۰ درصد حق‌بیمه می‌پردازند، که شامل ۷ درصد سهم بیمه‌شده و ۳ درصد بابت بیمه بیکاری است.

بنابراین موسسات انتشاراتی که داری مجوز از وزارتخانه مذکور هستند تا ۵ نفر از معافیت ذکرشده برخوردارند و مازاد بر ۵ نفر، حق‌بیمه پرداختی به طور کامل یعنی ۳۰ درصد پرداخت می‌شود. مثلا اگر کارگاهی دارای ۷ نفر کارگر است برای ۵ نفر از آن‌ها ۱۰ درصد پرداخت می‌شود و بابت ۲ نفر، پرداخت حق‌بیمه، کامل (۳۰ درصد) خواهد بود.

سهم حق‌بیمه کارفرمایی (۲۰ درصد) توسط دولت در بودجه‌های سالانه گنجانده شده و به سازمان بیمه تامین‌اجتماعی پرداخت می‌شود. ناشران تا آخرین روز دو ماه بعد مهلت دارند لیست و حق‌بیمه کارکنان خود را به شعب سازمان تحویل دهند. در غیر این صورت چنانچه بعد از مهلت مقرر حق‌بیمه پرداخت شود، از معافیت همان دوره محروم خواهند شد و باید حق‌بیمه را ۳۰ درصد پرداخت کنند. ناشران باید دقت داشته باشند که هرگونه اشتباه و سهل‌انگاری در پرداخت حق‌بیمه موجب می‌شود معافیت مذکور منتفی شود. مثلا اگر حق‌بیمه ماه‌های ۳۱ روزه به‌اشتباه ۳۰ روزه رد شود، معافیت مربوطه قابل‌اجرا نخواهد بود.