در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام و تشکر. خواهش میکنم بنده رو راهنمایی کنید.

پارسال تصادف کردم و به شدت آسیب دیدم و دچار نقص عضو شدم امسال پس از صدور رای قطعی و نهایی برای دریافت دیه به شرکت بیمه راننده ی مقصر رفتم ،بیمه میگه باید معادل دو درصد کل دیه رو به عنوان فرانشیز به شرکت بیمه پرداخت کنیم تا دیه را بدهیم و اگر پرداخت نکنیم اون هم دیه رو نمیده اصولا و اولا هم اون طرف باید بیاد بده ولی نمیاد

میخاستم بدونم چه ضمانت اجرایی وجود داره که مقصر بیاد شرکت بیمه و فرانشیز رو بده ؟آیا میشه الزامش کرد؟

آیا میشه از قرار کفالتی که در دادسرا پارسال براش صادر شد استفاده کرد؟

و آیا اصولا بیمه حق دارد که خلاف قانون بیمه اجباری تادیه دیه رو منوط به دادن فرانشیز کنه؟

پس اون مهلت بیست روزه ی قانون چیه برای بیمه؟

آیا میتونم پس از گذشت بیست روز بیمه رو الزام کنم؟

خواهش میکنم یه راهکار عملی و واضح به حقیر معرفی کنید .باآرزوی سلامتی
2 پاسخ
توسط (1,540 امتیاز)
با سلام

در پرداخت دیه فرانشیز وجود ندارد اما مطابق ماده 14 قانون بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه مصوب سال 1395 چنانچه علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات حادثه ساز باشد ، شرکت بیمه گر مکلف است خسارت زیاندیده را بدون هیچ شرط و یا اخذ تضمین ، پرداخت نموده و پس از پرداخت برای بازیافت به مسبب حادثه رجوع نماید .

که مبلغ بازیافت در حادثه اول 2/5 درصد ، در حادثه دوم 5 درصد و در حادثه سوم در طول مدت بیمه نامه 10 درصد می باشد .

با تشکر

محمد هدایتی راد

کارشناس حقوقی