در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
با سلام

پارسال تصادف کردم و امسال برای دریافت دیه به بیمه آسیا رفتم ، متصدی بیمه میگه باید پولی رو به عنوان فرانشیز به بیمه آسیا پرداخت کنم تا اونها دیه رو بدهند ظاهرا ۲ درصد از کل مبلغ دیه هست که مستند به قانون بیمه اجباری هستش . این مبلغ فرانشیز رو مگه مقصر حادثه که بیمه نامه به نام اون هست نباید پرداخت کنه ؟ اگه نیومد پرداخت کنه چه ضمانت اجرائی داره و من چطور میتونم الزامش کنم ؟ باتوجه به اینکه خودش داخل کشور نسیت و قرار کفالت براش صادر شده و بیمه هم پرداخت دیه رو منوط به دادن فرانشیز کرده .

لطفا راهنمایی کنید با سپاس فراوان
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
با سلام ... مطابق ماده 14 قانون بیمه شخص ثالث در مواردیکه علت تصادف یکی از تخلفات حادثه ساز باشد بیمه گر مکلف بپرداخت خسارت زیاندیده بدون هیچ قید و شرط بوده و پس از آن میتواند در خسارت بار اول 2/5% بار دوم 5 % و بار سوم به بعد بمیزان 10% از کل مبلغ خسارت مالی و بدنی را از مقصر حادثه بازیافت نماید.

لذا بیمه گر حق تاخیر در پرداخت را به بهانه ی بازیافت این مبلغ را ندارد و شما بابت مدت تاخیر در پرداخت میتوانید مطالبه ی جریمه تاخیر را طی دادخواست حقوقی داشته باشید.