در مرخصی زایمان و استعلاجی توسط (100 امتیاز)
اگر ماه اول بارداری ام خودم کارم را ترک کنم و استفای کار بدهم با توجه به رد  شدن حداقل  بیمه ی ۶۰روزه ام آیا مرخصی زایمان شاملم میشود یا خیر ؟

با توجه به اینکه گفته بودید از شروط استفاده از مرخصی زایمان رد شدن بیمه ی ۶۰ روز طی یک سال قبل از زایمان است
1 پاسخ
توسط (30,660 امتیاز)
با سلام

متن کامل قوانین و مقررات کمک هزینه ایام بارداری تقدیم میگردد.

شرايط لازم براي دريافت کمک هزينه بارداري :
کمک هزينه بارداري در صورتي به بيمه شدگان زن پرداخت مي شود که داراي شرايط زير باشند:
1 - ظرف يک سال پيش از زايمان، حق بيمه 60 روز کار را به سازمان تأمين اجتماعي پرداخت کرده باشند
2 - در مدت استراحت مشغول کار نبوده مزد يا حقوق دريافت نکرده باشند
3 - در تاريخ اعلام بيماري ، مشغول به کار بوده و يا در مرخصي استحقاقي باشند
4 - در دوره استراحت دریافت مزدي براي وي مطرح باشد.

روش محاسبه ميزان کمک هزينه بارداري :
ميزان کمک هزينه بارداري ، معادل دو سوم آخرين مزد يا حقوق بيمه شده با در نظر گرفتن روزهاي استراحت است که بدون کسر 3 روز اول پرداخت مي شود. نحوه محاسبه آخرين مزد يا حقوق بيمه شده به اين ترتيب است که کل مبالغ مشمول کسر حق بيمه که بيمه شده در آخرين 90 روز قبل از استراحت دريافت کرده است ، با هم جمع مي شود و بر تعداد روزهاي کارکرد بيمه شده در اين مدت تقسيم مي شود.
مدارک لازم براي دريافت کمک هزينه بارداري وغرامت دستمزد ايام بارداري :
1 - تصویر گواهی ولادت یا شناسنامه فرزند ( فرزندان).
2 - اصل گواهی پزشک ذیربط یا بیمارستان.
3 - دفترچه درمانی بیمه شده
4- متقاضی جزو بیمه شدگان یا کارگاههای مشمول دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری باشد.
کمک هزينه بارداري از اولين روز شروع استراحت، محاسبه و پرداخت مي شود. مدت مرخصي زايمان براي مادراني که فرزاندانشان را از شير خود تغذيه مي کنند، 6 ماه است که 3 ماه آن مي بايست بعد از دوران زايمان باشد.
براساس مصوبه مورخ 13/4/86 مجلس شوراي اسلامي مدت استراحت دوران بارداري ، زايمان و شير دهي (موضوع ماده 3 قانون ترويج تغذيه با شير مادر ) از 4ماه به 6ماه افزايش يافته است .مدت مرخصي زايمان براي وضع حملهاي دوقلو 6ماه و براي زايمانهاي سه قلويابيشتر يکسال خواهد بود.
چنانچه بيمه شده زن درطول دوره بارداري به عوارضي دچارشود که سلامتي مادر وفرزند را تهديد نمايد وطبق نظرپزشک معالج وتائيد شوراي پزشکي سازمان نيازبه استراحت پزشکي داشته باشد. غرامت دستمزد اين ايام پرداخت خواهد شد
چند نکته مهم :
*  مدت دريافت غرامت دستمزد ايام بارداري، جزو سوابق بيمه اي بيمه شدگان زن محسوب مي شود.
* چنانچه بيمه شده زن شاغل به استناد گواهي پزشک معالج قبل از تاريخ زايمان به دليل استعلاجي (غير از مسأله بارداري) نياز به استراحت پزشکي داشته باشد، مدت مرخصي استعلاجي از 6ماه استراحت زايمان آنان کسر نخواهد شد و مطابق ضوابط و پس از تأييد مرجع پزشکي ذيربط ايام بيماري قابل پرداخت خواهد بود.
بیمه بیکاری : ابطال قانون ممنوعیت اخراج زنان در ایام شیردهی
وفق دادنامه شماره 482 هیات عمومی دیوان عدالت اداری دستوراداری  ممنوعیت اخراج زنان در ایام شیردهی ابطال گردید لذا :
پرداخت بیمه بیکاری این بیمه شدگان با رعایت قانون بیمه بیکاری وآیین نامه اجرایی آن و تفاهمنامه مورخ 84/12/01 بلامانع میباشد.ضمناً درخصوص متقاضیانی که پس ازابطال دستوراداری  مذکور، درخواست بیمه بیکاری نموده اند, مقرری بیمه بیکاری نامبردگان ازتاریخ اجرای رای دیوان 96/5/24 قابل پرداخت میباشد.
مرخصی زایمان به چه گروهای تعلق می گیرد؟
1 - زنان بیمه شده اجباری شاغل در کارگاههای مشمول ق.ت.ا
2 - رانندگان درون و برون شهری
3 - اعضاء و کارکنان شورای حل اختلاف قوه قضاییه از تاریخ 96/7/1 به بعد
مرخصی زایمان به چه گروهای تعلق نمی گیرد؟
مرخصی زایمان به بیمه شدگان اختیاری ، حرف و مشاغل آزاد ، نویسندگان ، مددجویان کمیته امداد و بهزیستی ، زنبورداران ، صیادان مشمول یارانه ، قالیبافان و شاغلان صنایع دستی کد دار تعلق نمی گیرد.
در صورت فوت نوزاد بلافاصله بعد از تولد مدت مرخصی زایمان به چه صورت خواهد بود؟
 با توجه باینکه سه ماه از مرخصی به خاطر ایام شیردهی پرداخت میگردد لذا وفق ماده 67 ق.ت.ا مدت مرخصی صرفاً به مدت 12 هفته یا 84 روز در صورت احراز شرایط مقرر پرداخت خواهد گردید.

نحوه اجرای قانون افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه به چه صورت خواهد بود ؟
 وفق قانون اصلاح قوانین جمعیت و تنظیم خانواده مصوب 96/3/20 مجلس شورای اسلامی مدت مرخصی زایمان های یک و دوقلو از شش ماه به 9 ماه افزایش یافته لیکن به علت عدم تامین بار مالی حاصل از این افزایش توسط دولت فعلاً قابلیت اجرایی ندارد.

 لیکن با توجه به رای قطعی شماره 64 هیات عمومی دیوان عدالت اداری مورخ 94/1/31 با موضوع " صدور رای ایجاد وحدت رویه در خصوص افزایش مرخصی زایمان از 6 به 9 ماه در دستگاههای دولتی " بیمه شدگان دستگاههای مذکور به مدت 6 ماه از مرخصی زایمان خود را از سازمان تامین اجتماعی دریافت نموده و 3 ماه مازاد را دستگاههای مذور مکلف به پرداخت حقوق و مزایا کارکنان قراردادی و پیمانی خود میباشند و سازمان تامین اجتماعی هیچگونه مسئولیتی نخواهد داشت.