در دیه و بیمه خودرو توسط (100 امتیاز)
سلام خسته نباشید.

برای شکایت از بیمه گذار بخاطر تأخیر در پرداخت خسارت به کجا باید مراجعه کنم و برای دریافت جریمه دیرکرد در پرداخت چه مراحلی باید طی بشه
1 پاسخ
توسط (29,220 امتیاز)
با سلام .... احتمالاً منظور شما شکایت از بیمه گر یا همان شرکت بیمه میباشد که در انجام تعهدات خود در پرداخت دیه تاخیر داشته است.

در اینصورت شما میتوانید به استناد مواد 31-32 و 33 قانون بیمه شخص ثالث مصوب سال 95 از بیمه گر شکایت کرده و جریمه ی تاخیر در پرداخت خسارت را مطالبه کنید. البته میزان جریمه متعلقه پس از پرداخت اصل مبلغ خسارت قابل محاسبه و پیگیری حقوقی بوده و مطابق ماده 33 به ازای هر روز تاخیر معادل نیم در هزار مبلغ خسارت میباشد.

در قانون دو مبنا برای محاسبه ی این امر آورده شده : مبنای اول ماده 31 است : که بیمه گر مکلف بپرداخت خسارت حداکثر 15 روز پس از دریافت مدارک مورد نیاز میباشد. که برای اثبات این مبنا شما باید به محض تکمیل پرونده و تحویل کلیه مدارک مورد نیاز نسبت به اخذ رسید تکمیل پرونده از بیمه گر اقدام کرده و مبنای محاسبه ی جریمه، گذشت 15 روز از تاریخ رسید تحویل مدارک خواهد بود.

مبنای دوم ماده 32 است : که بیمه گر مکلف بپرداخت خسارت حداکثر تا 20 روز پس از قطعیت رای بوده و محاسبه جریمه پس از گذشت 20 روز خواهد بود.

در صورت وقوع هر یک از مبنا های فوق و وجود مستندات لازم زیاندیده یا اولیاء دم میتوانند تقاضای پرداخت جریمه ی تاخیر را ابتدا از طریق ارسال اظهارنامه رسمی خطاب به بیمه گر نموده و در صورت عدم اقدام موثر، از طریق مراجع ذیصلاح قضایی مطالبه نمایند.